Zikica Milosavljevic, cilj je opstanak u ligi!

U osam mečeva rukometaši Lokomotive, aktuelni šampioni Republike Srpske ostvarili su četiri pobede i isto toliko poraza, a imaju i jedan zaostali meč na domaćem terenu protiv banjalučkog Borca. Zasad se Brčaci nalaze u sigurnoj zoni i lagano idu prema svom cilju – opstanku u eliti.

– Ovo je mirna luka dosad, ekipa je mlada, forma promenljiva i u tim godinama je normalno da se tako ponašju. Naš cilj je opstanak i to ide po planu, a nadalje ćemo videti. Mesečne, tromesečne i polugodišnje planove pratimo. Pedest posto bodova je nešto što je sasvim ok i sve je dosad realno. Moj utisak je da će ekipa da igra bolje u drugom delu sezone, a potrebno je samo da ostvarimo pobede u mečevima u kojima smo favoriti, kaže Žikica Milosavljević, trener popularnih lokosa.

U poslednja dva meča Lokomotiva je poražena od Maglaja sa 27:28, te je pobedila Konjuh sa 32:30.

– Moram prvo da kažem da ti porazi koje smo doživeli sa velikom razlikom, poslednji u Doboju od 20 razlike, su rezultat neiskustva. Za njih je sve ovo novo, nekad se snađu, nekad se ne snađu, a kad se ne snađu onda je to katastrofalno. Ti protivnici od kojih smo izgubili sa puno razlike (Sloga Doboj, Vogošća i Gračanica) su ekipe iz gornjeg dela tabele, tako da to nije tako strašno. Nama je najbtinije da pobeđujemo ekipe iz našeg ranga. Pobedili smo Konjuh u jednoj teškoj utakmici, u kojoj smo očekivali da pobedimo, jer smo imali dobru predigru u Maglaju. Podigli smo nivo forme, u Maglaju smo nesrećno izgubili, međutim uspeli smo protiv Konjuha da to izvučemo. Čitavu utakmicu smo vodili, Konjuh nam je bio za petama, ali smo izdržali, kaže Milosavljević.

U okviru Kupa BiH Lokomotiva u prvom meču sutra dočekuje tim Sloge iz Doboja.

– Imamo neki dogovor,  probaćemo da odigramo najbolje što je moguće, ali ako ne prođemo dalje, nije kraj sveta. Nemamo mnogo ambicija, jer je ionako raspored zgusnut. Ova naša mlada ekipa više treba treninge, nego utakmice. Probat ćemo da pobedimo, da odigramo najbolje što znamo, a naš drugi cilj je da probamo da stvorimo što bolju formu za ligu, zakljucio je Milosavljević

You might also like