akim komnenic A Akim Komnenić je rođen u Vrbasu 31.03.1983. godine gde je aktivno trenirao rukomet u rukometnom klubu Vrbas.

Od oktobra 2001. godine zabranjeno mu je profesionalno bavljenje sportom (zbog zdrastvenih problema). Zbog velike ljubavi prema rukometu trener Vladimir Vojvodić pružio mu je priliku da radi kao trener u Vrbasu.

Posle tri godina rada sa mlađim kategorijama u Vrbasu i velikog iskustva u saradnji sa trenerima Vladimirom Vojvodićem, Vladanom Jordovićem i Zoranom Puzovićem, Akim je započeo rad u Beogradu u školi rukometa Junior gde je i upisao višu trenersku školu na FSFV.

Sve do 2007. godine sazrevao je u radu sa mladima u Junioru i SKBG-u, beogradskim školama rukometam od tada započinje rad u Partizanu, jednom od najboljih klubova u radu sa mladima u regionu. Sa direktorom škole i trenerima kluba zapoceo je projekat škole rukometa Partizan. Skola je brojala preko 300 mladih rukometaša. Predvodio je generacije igraca rodjenih 1996/1997.  i  2000/2001. godine i idejni je tvorac razvoja mini rukometa i selektiranja igraca, Partizanove skole rukometa kroz koju su prosli mnogo igraci koji danas igraju sirom rukometnog sveta.

Dve sezone 2012/2013. i 2013/2014.  predvodio je Prvoligasku ekipu Primus iz Beograda, koja se takmicila u Prvoj ligi Srbije gde je u obe sezone ispunio cilj kluba i stekao veliko iskustvo u radu sa seniorima.

Nakon uspesnog rada i ostvarenih rezultata u predhodnom periodu, u sezoni 2014/2015. prikljucen je seniorskom strucnom stabu  Partizana kao prvi saradnik Nenada Maksica sa jednom od najmladjih ekipa u Super ligi Srbije. Takodje je radio sa selekcijom pionira i sa najmlađima u Partizanovoj školi rukometa. Od septembra 2014. godine postavljen je za koordinatora za region Beograda zaduzen za decake 2000. godiste kao kandidati za reprezentaciju Srbije.

Nakon osam godina u Partizanu stigao je i poziv iz Izraela, jednog od najboljih klubova u Svetoj zemlji, Maccabi Tel Aviv HC. Ugovor je potpisan na dve sezone   (2015-2019.). Akim je bio zaduzen za rad u skoli rukometa sa mladjim kategorijama gde imaju projekat i cilj organizacije rukometne akademije.

Pre isteka dvogodisnjeg ugovora iz uprave Makabi Tel Aviva stigla je ponuda na jos dve sezone (2017-2019.).  Predvodio je juniore i kadete Makabija i bio je zaduzen za skolu rukometa kao korodinator. Pored navedenog bio je prvi saradnik Nikole Maksimovica u seniorima koji su osvojili titulu Vice sampiona Israela.

U junu 2018. godine iz porodicnih razloga sporazmuno je raskinuo ugovor sa Makabijem i vratio se u Beograd gde je preuzeo klub Novi Beograd gde predvodi seniore i juniore i generalni je menadzer kluba.

U decembru 2018. zavrsio je Master coach kurs i polozio je za EHF PRO Licencu.

Pored trenerskog posla, Akim dosta ulaze u svoj razvoj tako sto je aktivan u svim rukometnim poljima pa je tako i dosla ideja o osnivanju sajta iskljucivo za rukometne trenere u zelji doprinosa razvoju trenerskog posla i boljeg rada-usavrsavanja.