akim komnenic A Akim Komnenić je rođen u Vrbasu 31.03.1983. godine. Aktivno trenirao rukomet u rukometnom klubu Vrbas.

Od oktobra 2001. godine zabranjeno mu je profesionalno bavljenje sportom (zbog zdrastvenih problema). Zbog velike ljubavi prema rukometu trener Vladimir Duro Vojvodić pružio mu je priliku da radi kao trener u Vrbasu.

Posle tri godina rada sa mlađim kategorijama u Vrbasu i velikog iskustva u saradnji sa trenerima Vladimirom Vojvodićem, Vladanom Jordovićem i Zoranom Puzovićem, Akim je započeo rad u Beogradu u školi rukometa Junior gde je i upisao višu trenersku školu na FSFV.

Sve do 2007. godine sazrevao je u radu sa mladima u Junioru i SKBG-u, beogradskim školama rukometa. Od tada započinje rad u Partizanu, najboljoj školi rukometa u regionu. Sa direktorom škole i trenerima ušao je u ozbiljan projekat škole rukometa Partizan i danas skola broji preko 300 mladih rukometaša. Ispratio je kroz jedan ciklus generaciju igraca rodjenih 1996/1997. godine, zapoceo je ciklus sa igracima rodjenim 2000/2001. godine i idejni je tvorac razvoja mini rukometa i selektiranja igraca, partizanove skole rukometa.

Dve sezone 2012/2013. i 2013/2014. Akim je predvodio Prvoligasku ekipu Primus iz Beograda, gde je u obe sezone ispunio cilj kluba i stekao veliko iskustvo u radu sa seniorima.

Nakon uspesnog rada u predhodnim sezonama, u sezoni 2014/2015. prikljucen je strucnom stabu RK Partizan kao pomocni trener sa jednom od najmladjih ekipa u Super ligi Srbije. Takodje je radio sa selekcijom pionira i sa najmlađima u Partizanovoj školi rukometa. Od septembra 2014. godine postavljen je za koordinatora za region Beograda zaduzen za decake 2000. godiste kao kandidati za reprezentaciju Srbije.

Nakon osam godina u Partizanu stigao je i poziv iz Izraela, jednog od najboljih klubova u Drzavi, Maccabi TEL AVIV HC. Ugovor je potpisan na dve godine (2015-2017.). Akim ce biti zaduzen za rad u skoli rukometa sa mladjim kategorijama gde imaju projekat i cilj organizacije rukometne akademije.

Pre isteka dvogodisnjeg ugovora iz uprave Makabi Tel Aviva stigla je ponuda na jos dve sezone (2017-2019.). Akim ce u narednim sezonama predvoditi juniore i kadete Makabija i biti zaduzen za skolu rukometa i bice prvi asistent u strucnom stabu seniora.

Pored trenerskog posla, Akim dosta ulaze u svoj razvoj tako sto je aktivan u svim rukometnim poljima pa je tako i dosla ideja o osnivanju sajta iskljucivo za rukometne trenere u zelji doprinosa razvoju trenerskog posla i boljeg rada-usavrsavanja.