Vesti iz rukometnog Izraela!

Pocinje nova sezona i u Izraelu. U novoj sezoni neki nastavljaju, ima povratnika ali i promena. Da podsetimo, u rukometnom Izraelu ima 11 srpskih strucnjaka sto je retkost da u nekoj drzavi ima toliko stranih trenera iz jedne drzave, a igraca ima preko 20 sa prostora EX YU.

Makabi Tel Aviv

Novi sef strucnog staba je istaknuti srpski strucnjak i nekadasnji selektor Izraela Dragan Djukic. Prvi asistent prvom treneru je i dalje Nikola Maksimovic, koji je i bio jedan od kandidata za sefa strucnog staba za narednu sezonu a koji je ujedno i koordinator skole rukometa u kojoj nastavlja Komnenic Akim, dok je rad u skolama i sa golmanima poveren Djordjevic Srdjanu Zengi.

Ramat Hasharon

Simic Milos nastavlja svoju karijeru u Ramat Hasharonu kao trener drugog tima, kadeta a bice zaduzen za rad i u skolama mini rukometa. Sezonu u Makabiju je zavrsio osvajanjem Prvog mesta na EUROFESTU sa igracima rodjenim 2003. godine.

Makabi Motzkin

stanic

Prvi trener Motzkina ce i dalje biti Stanic Miljan koji je predhodne sezone uspeo da odrzi ekipu u prvoj ligi. Ujedno ce raditi i sa juniorima ovog kluba.

Adzod

Luka Petric nastavlja svoj rad u Azdodu ali pojacano. U narednoj sezoni pored selekcija decaka radice i sa senirokama ovog kluba koje se takmice u prvoj ligi Izraela.

Makabi Dimona

Vukojevic Andreja je potpisao ugovor na cetiri godine posle zapazanih rezultata koje je imao u predhodnoj sezoni. U narednoj sezoni pokusace da se domogne viseg ranga sa seniorima i juniorima.

Elat

Srdjan Rundic i Dov Bratislav takodje nastavljaju rad u Elatu, sledece sezone pokusace da se domognu viseg ranga.

Reprezentacija Izraela

brkovic

Novo lice u nacionalnom savezu je Aleksandar Brkovic. Trofejni mladi srpski strucnjak radice sa juniorima i bice prvi saradnik selektoru u seniorskom timu. Pored rada sa juniorima i seniorima Brkovicu ce biti poveren rad i u Akademiji Vingejt.

You might also like