Veruje u plasman Radnickog 1964. u Super ligu!

Završetak kalendarske godine je obično prilika za svođenje računa o rezultatima i dostignućima. Muška ekipa Radničkog 1964 ima iza sebe najbolju godinu tokom kratke istorije kluba. Prethodni šampionat,u kome je ekipa zauzela četvrto mesto, je iskorišćena za sticanje iskustva igranja u saveznom rangu takmičenja, dok su na letnjoj pauzi pred ekipu i stručni štab postavljeni najviši ciljevi. Najpozvaniji za ocenu postignutog je strateg Kragujevčana Aleksandar Radosavljević.

Letos ste ocenili prethodnu sezonu kao uspešnu, kako ocenjujete dosadašnji tok prvenstva?

– Jako sam zadovoljan urađenim do sada, prikazanim igrama mojih momaka. Igramo brz i atraktivan rukomet sa naglaskom na agresivnoj odbrani.Ostvarili smo zacrtano, ostaje žal zbog izgubljenog boda u duelu sa Dubočicom, prvenstveno zbog pada koncentracije u finišu utakmice. Očekivano, izdvojile su se dve ekipe među kojima treba tražiti budućeg superligaša, a nadam se da će Radnički biti taj koji će na kraju sezone biti promovisan u društvo najboljih.

Poznati ste kao trener koji daje šansu mladim igračima. U kojoj meri su napredovali ove jeseni?

– Uočen je napredak kod mladih igrača i sigurno je njihov uticaj veliki na našu igru da bude sadržajnija, raznovrsnija i učinkovitija. Kako vreme bude odmicalo sigurno će njihov učinak biti sve bolji,  jer je potrebno vreme da se usvoje nova saznanja.

Planirate li pojačanja ili tim ostaje u ovom sastavu do kraja šampionata?

– Planiram da tim ostane u istom sastavu do kraja sezone. Igrači koji su nas pojačali ovog leta su se uklopili u naš stil igre,režim treninga i njima je trebalo određeno vreme da usvoje nove metode rada jer su došli iz različitih sredina gde se drugačije radilo.

To znači da će prepoznatljiv stil igre ostati isti?

– Radnički nastavlja u istom stilu i nadam se da ćemo igrati još brže i atraktivnije uz naš trejdmark, čvrstu i agresivnu odbranu, koju ćemo još unaprediti i truditi se da je dovedemo do perfekcije.

Navijače Radničkog očekuju lepe vesti na proleće?

– Upravo tako. Očekujem da nastavimo sa dobrim igrama,napredak u svim segmentima, jer kao tim imamo dosta prostora za dalji razvoj. Samim tim, želja nam je da zadržimo lidersku poziciju i ostvarimo zacrtani cilj – ulazak u Superligu.

Radnički 1964 je na kraju jesenjeg dela sezone jedina neporažena ekipa Super B lige,grupa „Istok-Zapad“ i čvrsto drži lidersku poziciju sa 2 boda prednosti pred najbližim konkurentom.Nastavak šampionata je zakazan za poslednju nedelju februara naredne godine.

Aleksandar Radosavljevic uporedo radi sa srpskom reprezentacijom kadeta (2000.) koji su nedavno zavrsili Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

You might also like