RUKOMETNI TRENER

Logo

UROŠ BREGAR: VERUJEM U IGRAČICE ALI JE POTREBNO VREME ZA REZULTAT

Selektor ženske reprezentacije Srbije Uroš Bregar veruje u igračice, ali je dodao da je potrebno vreme za rezultate. Srbija je prošle nedelje odradila aktivnosti u okviru EHF sedmice, a Bregar je održao sastanak sa trenerima klubovima najbolje ženske lige.

 

– S obzirom na to da smo u periodu kada je nekoliko važnih igračica ili povređeno ili u fazi oporavka kao što je to slučaj sa Jovanom Kovačević, Anđelom Janjušević i Jovanom Jovović, moramo da radimo sa onim što imamo u ovom trenutku. Ranije kada sam dolazio na okupljanje bilo je više igračica iz inostranstva, sada to nije slučaj – rekao je Bregar.

 

Istakao je da je zato mnogo važno biti usko povezan sa klubovima, raditi zajedno na njihovom razvoju.

– Međutim, i same igračice moraju da shvate koliko je individualni rad bitan i da svi zajedno radimo za isti cilj – rekao je selektor Srbije.

 

Podsetio je da je reprezentacija Srbije osvojila bronzu prošle godine na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

– Za neke od devojaka koje su sada deo seniorske ekipe, to takmičenje značilo je ulazak u A reprezentaciju. Osvajanje te medalje jako je značajno za njihov dalji razvoj. Utakmica za treće mesto je bila bitna i zbog činjenice da smo se vratili posle rezultatskog zaostatka. To je zasigurno bila prva stepenica u njihovoj rukometnoj karijeri – dodao je Bregar.

 

Srbija će u baražu za plasman na SP u aprilu igrati protiv Turske.

– Mnogo će zavisiti od toga u kom sastavu ćemo nastupiti, ko će biti spreman i u kakvoj formi. Sa druge strane imaćemo ekipu čiji najbolji ženski klub Kastamonu igra Ligu šampiona i gde veliki broj turskih reprezentativki nastupa. Neće biti ni malo lako, ali ja verujem u ove devojke, verujem u naš zajednički rad i motivisan sam da napravimo što bolji rezultat u budućnosti – naveo je slovenački stručnjak.

 

Objasnio je šta podrazumeva Bregarov sistem.

– Potenciram na čvrstoj i kompaktnoj odbrani od koje sve kreće, a gde uz podršku sjajnih golmana od kojih se uvek očekuje maksimum možemo dosta da postignemo. To je segment na kom moramo dosta da radimo i koji je bitno unaprediti u narednom periodu – zaključio je Bregar.

Povezane vesti

TRENER