RUKOMETNI TRENER

Logo

UROŠ BREGAR U MAĐARSKOM ĐERU

Uroš Bregar će do kraja sezone sedeti na klupi Đera kao prvi saradnik Per Johanssonu! Najtorfejniji evropski klub je ponudio selektoru ženske reprezentacije Srbije aganžman do kraja sezone, tačnije za odlučujuće borbe u Ligi šampiona.

Đer je ove sezone izgubio Kup Mađarske od Ferencvaroši, potom je ostao i četiri boda u zaostatku od tima iz Budimpešte. Ekipa koju sjajno predvode Andrea Lekić i Dragana Cijić će po svemu sudeći osvojiti duplu krunu čekanu 27 godina.

Na drugoj strani, Đer će ostati bez ijednog domaćeg trofeja, pa je sve karte bacio na Ligu šampiona. U četvrtfinalu ih čeka veoma težak posao jer će za rivala imati Vajpers, trostrukog uzastopnog šampiona Evrope.

– Dogovorio sam saradnju do kraja sezone. Pera Johansona dugo poznajem. Često smo razgovarali o rukometu i pre nekoliko dana mi je poslao poruku i pitao da li sam spreman da dođem u Đer – rekao je Uroš Bregar, neposredno po potpisivanju ugovora.

Đer je ove sezone ostao bez oba trofeja u Mađarskoj i sve misli okrenuo Ligi šampiona?

– Čeka nas najpre duel sa Vajpersom, ali cilj kluba je jasan. Mora da se obezbedi plasman na fajnal for i nekako spasi sezona.

Đer je veliki izazov za svakog trenera?

– Iskreno, da je bilo koji drugi klub ne bih došao, bar ne u ovom trenutku. Ali, Đer se ne odbija i veliko mi je zadovoljstvo što sam postao šef stručnog štaba. Reč je o jednoj od najboljih ekipa u Evropi sa ozbiljnim igračkim kadrom i zaista je veliki izazov.

Nedavno ste produžili ugovor sa RS Srbije na još četiri godine?

– Drago mi je što ćemo praviti novu lepu priču. Svetsko prvenstvo mi je baš teško palo, zamenili smo veliki broj igračica, od kad sam došao 2021. godine ostale su samo četiri igračice, pa je počeo novi proces.

Da su utakmice sa Crnom Gorom je bila prekretnica?

– Bile su produktivne, odigrali smo dva dobra meča, na visokom nivou, igralice koje nisu imale velike uloge su pokazale da mogu dosta.

Šta su ciljevi za naredne godine?

– Očekivanja u Srbiji su velika i znam da narod uvek želi najbolje rezultate. Ali biće nam potrebno rezultatsko strpljenje i da budemo realni. Ne mogu i neću da obećavam medalju, biću realan, ne možemo da se nosimo ravnopravno sa Norveškom ili Francuskom, ali možemo sa ekipama oko petog mesta.

Bregar je na kraju rekao:

– Zahvalio bih se svim trenerima u Srbiji koji rade rudarski posao i bave se devojkama. Znam da nije lako i znam koliko je to težak posao. Takođe bih istakao zahvalnost RS Srbije na svemu, svim uslovima koje nam je obezbedio, kao i svim mojim saradnicima.

Povezane vesti

TRENER