RUKOMETNI TRENER

Logo

TONI ĐERONA: NA PRAVOM SMO PUTU ZA JOŠ VEĆE REZULTATE U BUDUĆNOSTI!

Muška seniorska reprezentacija Srbije danas se vraća u Beograd sa Svetskog prvenstva koje se održava u Poljskoj i Švedskoj na kojem je ostavila izuzetan utisak uprkos tome što se nije domogla borbe za najviši plasman.

Selektor Srbije, Toni Đerona ističe da je ekipa na pravom putu i da se razvija u reprezentaciju koja će u budućnosti biti spremna za velika dela, ali da je za takav rezuultat potrebno vreme. Sa ovim iskustvom i kontinuitetom struke kojom rukovodi Đerona, Evropsko prvenstvo u januaru 2024. realan je cilj, ali i borba da se preko njega stigne do Olimpijskih igara, što bi bila kruna ove generacije.

Rano je za analizu, ali kada se osvrnete na to gde smo bili na početku i kako završavamo šampionat, koji su Vaši prvi utisci?

„Mislim da smo postigli određen napredak, ali nedovoljan za nešto veće. Izgubiti golom razlike od Nemačke i tri od Norveške nije sramota. Pobedili smo sve ostale ekipe, ali nismo bili spremni da se borimo za veće ciljeve. Ne smemo zaboraviti istoriju ove ekipe. Iako imamo igrače koji su u svojim tridesetim, neki koju godinu manje, oni nisu navikli da sa reprezentacijom igraju utakmice na ovom nivou i to je ono što ovaj tim treba da nauči. Takođe, tu su mladi igrači koji svojom igrom ozbiljno pretenduju da u budućnosti imaju veću ulogu kao što su Stefan Dodić i Marko Milosavljević. Nadam se da ćemo se izboriti za naredno Evropsko prvenstvo i uz dodatnih godinu dana rada zajedno, biti u stanju da odemo korak dalje.“

Stefana Dodića očekuje još jedno Svetsko prvenstvo ove godine, za igrače do 21 godine.

„Pratiću pomno prvenstvo koje je pred nama, posebno jer na prethodnim utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje se igra 2024. godine, imali smo igrače iz te generacije poput Luke Rogana i Miloša Kosa koji su imali zapažene uloge. Jako je važno za Stefana da odigra to prvenstvo na svojih 100% mogućnosti, ali i da se dodatno razvija na polju snage dok je kada je rukomet u pitanju izuzetno talentovan i vešt. Jako dobro razume igre, ali je važno da se sa fizičkog aspekta dodatno unapredi. Segment igre na kom ima mesta progresu je i igra u odbrani, dok ćemo posle prvenstva videti na koje još igrače možemo da računamo u budućnosti. Treba da daju sve od sebe i odu što je dalje moguće kao što je to bio slučaj sa prvenstvom Evrope gde su u svojoj generaciji osvojili bronzanu medalju.“

Povezane vesti

TRENER