Sva paznja usmerena je na prvu utakmicu Sampionata!

Hrvatska rukometna reprezentacija u sredu je doputovala u Minhen gde će u petak otvoriti Evropsko prvenstvo protiv reprezentacije Islanda.

– Koncentrisemo se odmah na protivnika prvog dana sampionata. Tako da, stvaramo tu atmosferu, budnost igrača, koncentraciju, fokus pažnje na protivnika. Sva pažnja usmerena nam je na otvaranje turnira, tvrdi selektor Hrvtakse reprezentacije Lino Červar. 

Island je protivnik koji ne spada u sam vrh svetskog rukometa, ali definitivno nije ni zgodan za sam start turnira.

– Da, nezgodno je to. Nije nam drag taj protivnik na početku. Poput nas, i njima je prvo da se plasiraju na Olimpijske igre, onda možete zamisliti kako će nam se suprostaviti.

O važnosti bodova na samom startu turnira Červar nema nedoumice

– Važna su ta dva boda, naravno da će slediti jedna borba između nas i njih. Mi se moramo držati onoga što smo dogovorili. Ne smemo dozvoliti da oni nama nameću igru, reći će Červar. Imaju vrlo nezgodnu tranziciju, moramo ih nadigrati i onda možemo sutirati na njihov gol. Taktička disciplina je vrlo bitna, upozorava Cervar.

O medalji Cervra ne želi previše govoriti. Svestan je da bi takvi razgovori mogli dodatno opteretiti igrače.

– Ponekad takve dijagnoze mogu baš suprotno uticati na igrače, da time sebi nabijaju pritisak. Zato je bitno da se fokusiramo na igru, a manje na konačan rezultat. Rezultat će biti onakav kakav zaslužujemo. Puno je tu kvalitetnih reprezentacija,  zaključio je iskusni strucnjak Lino Cervar

You might also like