Srbiju svako treba da postuje!

Srbija je savladala Portugal (28:21) u prvoj utakmici kvalifikacija za Svetski sampionat. VD Selektro istice veliko zadovoljstvo i upozorava da nista nije gotovo jel ih ocekuje teska utakmica u Portugalu.

– Drago mi je da su igrači našli zajednički jezik sa mnom. Drugačija je hemija, imamo poverenje jedni u druge, što se tiče taktike s moje strane, odnosno, odgovornosti i sprovođenja zadataka sa njihove. Ne razmišljamo o plusu. Ako želimo da napredujemo individualno i kolektivno, moramo da pobedimo Portugal u gostima. Momci su koncentrisani, ostaje nam da dodajemo malo u napadu, odbrani, kontranapadu. Utakmica je bila naporna, moramo da imamo rotaciju – rekao je Obradović,

U četvrtak od 22 casova Srbiju očekuje revanš u Povao de Varzimu.

– Ne znam šta je očekivao, ali njihov trener je rekao da želi Srbiju. Kad je dobio Srbiju na žrebu, rekao je da sigurno prolaze. Bili su veliki optimisti. Verovatno su i dalje. Na nama je da im taj optimizam uskratimo. Posle utakmice smo čuli sa njihove strane da Srbija može svakog da pobedi kod kuće i da to nije iznenađenje. Našu reprezentaciju moraju svi da respektuju. Tako bi trebalo da se postavljamo ako želimo da vratimo rukomet tamo gde mu je i mesto. Ne precenjujemo, ni potcenjujemo protivnike. Prihvatio sam ovu odgovornu ulogu da se naš rukomet ne nađe u Grupi C i pretkvalifikacijama za velika takmičenja.

Obradovic procenjuje  da će Portugalija u revanšu ići na „sve ili ništa”.

– Oni nemaju šta da izgube posle ovog poraza. Pokušaće da nadoknade minus. Videćemo da li za ova tri treninga mogu da pripreme iznenađenje, to jest, da odbranama 6-0 i 3-2-1 dodaju još neke, možda 5+1 ili 4-2. Obradićemo i taj deo taktike. Imamo još neka iznenađenja za njih. Idemo hrabro, odgovorno i žestoko. Nema uzmicanja i nadamo se najboljem.

Uoči baraža nisu se davale velike šanse srpskom sastavu posle turbulencija u ekipi nakon EP u Hrvatskoj.

– To su samo slobodne procene. Ne bih to gledao na takav način. Možda su neki momci bili i zapostavljeni u prošlosti. Svako dobija šansu i za sada sve dobro izgleda. Šteta što nismo imali neku prijateljsku utakmicu, jer bi to izgledalo još bolje. Imam puno poverenje u ovaj sastav. Vlada divna atmosfera između igrača. Žele uspeh, a to je najbitnije – zaklju cio je Ljubomir Obradovic.

You might also like