Sport je taj koji radi sto drugi ne mogu

Duel trećeg kola kvalifikacija za EP, između Srbije i Hrvatske, završen je nerešenim rezultatom 25:25 (13:13). Selektor Hrvatske, Lino Červar izneo je svoje  zapažanje sa utakmice.

– Teška i zanimljiva utakmica, gledaoci su sigurno mogli da uživaju. Čestitao bih obema ekipama, sa svim problemima sa kojima smo došli u Beograd, dobro smo otvorili meč. Dobra odbrana sa pritiskom Mandića, kada je dobio dva isključenja, popustili smo u toj fazi. Srbija je sporije ušla u utakmica, pa je viđen rezultatski egal u prvom poluvremenu. U drugom delu igre, domaćin je preuzeo vođstvo, bilo je teško vratiti se ali pokazali smo mentalnu zrelost, to smo dokazali i na Svetskom prvenstvu, da se možemo vratiti iz minusa. Bili smo na kraju u lošoj situaciji, ali u neizvesnom meču mislim da je nerešen rezultat najrealniji, svako je imao svoje prilike – izjavio je selektor Hrvatske i osvrnuo se na atmosferu u hali:

– U poplavama svakakvih priča, bilo je lepo videti korektan odnos dve reprezentacije, visok nivo svesti igrača i ponašanje za svaki primer. Igrali smo u jednoj dobroj atmosferi, ali sport je taj koji radi sto drugi ne mogu, pokazali smo da se moze saradjivati međusobno – zaključio je Lino Červar

You might also like