Rukomet se proširio, nema nepobedivih.

NENAD PERUNICIC selektor i trener rukometasa reprezentacije Srbije Sajam sporta na Beogradskom sajmu, Beograd 26.11.2018. godine Foto: Marko Metlas Sajam sporta

Selektor reprezentacije Srbije, Nenad Peruničić, izabrao je 17 igrača koji će otputovati za Berlin u sredu na Svetsko prvenstvo 2019 čiji su domaćini Danska i Nemačka.

Na spisku se nalazi 17 igrača, a za start Prvenstva i prvu utakmicu sa Rusijom (petak, 18 časova) biće prijavljeno 16.

Srbija se nalazi u grupi sa Rusijom, Francuskom, Brazilom, Južnom Korejom i Nemačkom. Tri najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12), dok će ostali igrati u Prezident Kupu od 13. do 24. mesta.

– Očekuje nas velika scena. Osećaj je isti kao kada sam bio igrač. Imamo pozitivnu tremu. Želimo najbolje moguće. Na tome smo radili. Rusi su promenili dosta toga. Uz poštovanje protivnika i svih velikih reprezentacija, uvek gledam najviše sebe i svoju ekipu, stav, energiju, želju i način na koji ćemo izneti taj pritisak od koga ne može da se pobegne. Momci su svesni da predstavljaju svoju zemlju. Šta god da se desi, moraju da je predstavljaju na najbolji mogući način. Nema pognute glave šta god da se desi. Prvenstvo je dugo. Nismo pristupili analizi samo prvog protivnika, već celog turnira. Svaki protivnik je najbolji na svetu. Tako gledamo na ono što nas čeka – rekao je Peruničić i prokomentarisao sastav sa šest debitanata:

– To ne gledam kao na alibi. Ti momci moraju da pokažu zbog čega su tu. Zbog čega su ispred igrača sa većim iskustvom i rejtingom. Ovo im je šansa da predstavljaju svoj grb i zemlju. Donose novu krv u tim. Očekujem da pokažu dobre igre iz svojih klubova i potvrde zbog čega su ovde. Znamo kakva je realnost, ali to ne znači da nećemo učiniti sve da je promenimo. Ne priznajem nikome da je bolji, dok to semafor ne pokaže. Svaki protivnik nam je isti. Verujem u svoj rad i ove momke. Ne znam kakav će rezultat biti na kraju. Daćemo sve od sebe. Živimo za ovo.

Peruničić je prokomentarisao grupe i favorite…

– Tu su Nemci i Danci kao domaćini. Videćemo reakciju Francuza bez lidera Nikole Karabatića, ali to je sjajna reprezentacija. Iznenađenja su moguća. Rukomet se proširio, nema nepobedivih.

You might also like