Radicemo na proizvodnji novih Sampiona!

Po osvajanju Mediteranskih Igara sa reprezentacijom Hrvatske u Taragoni, iskusni stručnjak Lino Cervar promovisan je u novog šefa stručnog štaba hrvatskih šampiona PPD Zagreb.

– Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Spaniji je ostvarila reprezentacija čija polovina dolazi iz Zagreba. Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji,  pratio sam sve što se događa ovde, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovde, kada si u središtu zbivanja, kada si deo celine, kao što je sada. Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. Radićemo sa svojom decom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču ekipu u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svetu, ali i licnu afirmaciju. Radeći s našom decom, radićemo na proizvodnji naših novih Sampiona, vodićemo brigu o razvoju kompetencije naše dece. Sport osim razvoja kompetetivnih veština, ne samo da odgaja decu nego i osnažuje karakter čoveka, tako da se naša deca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportista, moraš biti vrhunski čovek, na tome ćemo raditi – rekao je Červar i dodao

U Ligi Sampiona smo dobili grupu koja je nešto slabija od grupe A, ali je još uvek jaka tako da ne možemo garantovati ni jednu pobedu. Moramo to pokazati na terenu, moramo se izboriti za pobedu. Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema peranica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića, Miklavčića…  Kada bi se gledao roster koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobedimo niti jednog protivnika. Ali mi želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti decu, da je sve moguće. Odlična poruka je došla iz Spanije, može se pobediti prvak Evrope i Slovenija koja je bila treća na zadnjem Svetskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće. Ja ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To ću pokušati preneti i na igrače, da sa puno hrabosti i sa puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoj kvalitet. To je zaokret politike Rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu decu. I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovek to ne može sam, ali u saradnji  sa svima ostalima, mislim da kao porodica  možemo postići dosta, vreme će pokazati – poručio je na predstavljanju Trofejni strucnjak Lino Červar.

You might also like