Povratak Dejana Perica

Dejan Perić će od marta na novu dužnost. Bivši selektor Srbije postaje deo stručnog štaba aktuelnog prvaka Evrope, Vardara, i biće zadužen za rad sa golmanima.

– Za Makedoniju me vežu lepe uspomene jer sam na početku karijere branio u Bitolju, a i moj otac Bogosav je jedno vreme bio trener Vardara. Iz tog razloga i osećam neku vrstu povezanosti sa ovim klubom – ističe Perić čiji angažman u Pelisteru, u sezoni 93/94. je bio prvi inostrani igrac koji će kasnije postati dva puta prvak Evrope, sa Celjem i Baselonom, 2004. i 2005, i deo plejade najboljih svetskih čuvara mreže vise od deceniju i po.

Vardar je već obezbedio osminu finala Lige šampiona, a u preostala dva kola, protiv Nanta u gostima i Visle u dvorani Jane Sandanski, bori se za prvo mesto u grupi koje bi mu značilo i direktan plasman u četvrtfinale.

Perić je već imao prilike, što kao igrač, što kao trener da sarađuje sa dva vodeća golmana Skopljanaca, Arpadom Šterbikom i Strahinjom Milićem, a tu je i pripadnik nove garde Danijel Gjorgjevski. Sa Šterbikom zajedno je pre 19 godina osvojio i medalju na Svetskom prvenstvu u Egiptu…

– Vardar ima dobre golmane koji su i do sad bili prepoznatljiv deo ovog tima. Ovo će biti nov izazov za mene i verujem da ćemo kroz dobru saradnju cele ekipe i stručnog štaba da ostvarimo još dobrih rezutlata. Vardar kao kvalitetan tim, sa dobrim igračima, uz odlične uslove za rad, već ima preduslov za velika dela, a to je evropski vrh.

Perić je na veliku rukometnu scenu stupio kao deo tima koji je bio omladinski prvak sveta u Rijeci 1987, kasnije stasavao u dresu Crvene zvezde, a internacionalnu karijeru gradio u Pelisteru, Atletiku, Teukru, Celju, Barseloni i Vespremu.

Trenersku karijeru počeo je u Celju, gde je radio sa nekadašnjim saigračem iz reprezentacije Vladanom Matićem, sa kojim je sarađivao i u nacionalnom timu Srbije na EP u Danskoj 2014, a potom samostalno sedeo na klupi Orlova na EP 2016. u Poljskoj, da bi ga na klupi zamenio Cvetković u jesen 2016.

You might also like