”Osveta” za poraz u Splitu!

Reprezentacija Islanda sa puno problema dočekuju prvu utakmicu Svetskog prvenstva u Minhenu protiv Hrvatske nakon što su ostali bez najboljega islandskoga strelca u istoriji.

Islanđani su za ovo prvenstvo lišeni usluga najboljega strelca i krila Gudjona Valura Sigurdssona, a neizvestan je nastup Arnara Fryra Arnarssona. Igrač Kristiansanda Arnarsson na Božić doyiveo je povredu  nosa i vežba s maskom na licu, koju ipak ne može nositi na službenoj utakmici.

Gudmundur Gudmundsson, islandski trener koji je Dance 2016. godine odveo do olimpijskog zlata u Riju, u utorak je dao svojim igračima slobodan dan.

– Hteo sam im dati malo odmora i dopustiti im da razmisle o nečem drugom osim rukometu. U petak ćemo igrati s Hrvatskom, vrlo jakom ekipom koja nas je prošli put pobedila u Splitu i probat ćemo im se ”osvetiti” , mada se radi o ekipi  koja gotovo uvek dođe do polufinala.

Gudjon je bio temelj naše ekipe, svakako bi nam dobro došao, ali moramo bez njega. Povredila nam se i njegova zamena Sigurmansson, pa će dosta zavisiti o Bjarkiju Elisonu. Spremni smo za utakmicu s Hrvatskom, koja će odrediti naš nastup na SP, zakljucio je Gudmundsson.

You might also like