Odbrana za glavobolju

Juniore Srbije ocekuje Svetsko prvenstvo u Spaniji (16-28. jula, 2019.), a predhodna dva dana  odradili su treninge i odigrali su prijateljsku utakmicu sa kombinovanom selekcijom Beograda u trenaznom centru na Kosutnjaku.

Iako je rezultat bio u drugom planu protiv selekcije Beograda gde su juniori zabelezili pobedu (33:27), selektor Boris Rojevic je bio nezadovoljan.

– Brine me odbrana. Jako se lose radi na tom segmentu igre, na zalost u svim selekcijama a odbrana je ta sto donosi rezultat. Na utakmicama NBA, publiku cujete kako skandira ”Defense, defense”. Iskreno, zabrinut sam zbog slabije neobucenosti igraca. Apelujem na sve nas koji radimo po klubovima da vise paznje obratimo na ovaj segment. Tesko da za jedan ili dva dana moze da se napravi cudo. Kada ekipa primi 27 golova a golman ima 19 odbrana.. takvo stanje je od kadetske do A selekcije i uvek su na kraju krivi selektori. a ne oni koji prave igrace u jednom pravcu, rekao je Rojevic.

Ipak, ima i pozitivnih stvari?

– Bolje izgledamo napadacki.

Do zavrsnih priprema planiranih od 05. juna do 13. jula, ekipa ce se okupiti jos jednom u vreme EHF nedelje, kada cete ucestvovati na turniru u Francuskoj (11-13. april)?

– Okupicemo se dan, dva pre toga a za razliku od ovog okupljanja gde je bilo 18 igraca, u Francusku ce putovati 16 ili 17 momaka. U pitanju je veoma jak turnir, igramo u polufinalu sa Francuskom a pored nas ucestvuju jos i Danska i Madjarska. Sada zbog povreda nisu bili sa nama Milan Jovanovic, Stojanovic, Milosavljevic, Milic i Slavuljica koji ce dobiti sansu na sledecoj akciji, zakljucio je Rojevic.

 

You might also like