Od Skoplja, preko Kopaonika, Moskve i Kanjiže do forme!

Pripreme za novu sezonu Igrači Metalurga počinju 29. jula, kada je zakazan prvi sastanak sa novim trenerom Damirom Stojanovićem na Autokomandi.

Za rukometaše Metalurga, ove godine sezona počinje u septembru  sa utakmicom  Superkupa Makedonije u kojem će protivnik biti protivnik Vardar, a početak utakmice Super lige je zakazan za 7. i 8. septembar. Od 29. jula do 5. avgusta će trenirati u hali na autokomandi, a od 6. do 12. avgusta ići će na pripreme  na Kopaonik, gde će tim raditi na fizickoj i tehničko-taktičkoj pripremi.

– Upoznavanje sa planom i programom rada i postavljanjem ciljeva za sezonu biće tema našeg prvog susreta, koji je zakazan za 29. jul. Posle toga, u Skoplju ćemo trenirati sedam dana kako bi se novi igrači i treneri prilagodili jedni drugima, a onda će se pripreme nastaviti na Kopaoniku gde ćemo povećati intenzitet rada i gde ćemo početi stvaranjem baze za sve napore koji nas očekuju, rekao je Stojanovic.

U pripremi za novu sezonu, Metalurg će učestvovati na dva turnira u drugoj polovini avgusta, prvi u Rusiji (Moskva) i drugi u Srbiji (Kanjiža).

– Po završetku priprema na Kopaoniku, na kratko se vraćamo u Skoplje odakle idemo na turnir u Moskvu u organizaciji Čehovksih Medveda. Taj turnir će biti početak sastava ekipe, a naredni turnir u Kanjiži će se koristiti za finalno tehničko-taktičku pripremu tima. Avgust će biti zatvoren mečom u Leskovcu, a do početka sezone održaćemo i utakmicu u hali na Autokomandi, zaključioje Stojanović.

Na prvom turniru u Rusiji (od 15. do 19. avgusta) Metalurg za protivnike imaće  beloruskog šampiona  Meshkov Brest, rumunsku Steauu i domaćina, prvaka Rusije, Čehovske medvede, a na turniru u Kanjiži (22-25 avgust) Metalurg će igrati sa Nexe-om, Partizanom i Ramat Hasharonom iz  Izraela.

You might also like