NEPRAVDA PREMA TRENERU!

Žikica Milosavljević, nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije, svojevremeno najbolje desno krilo planete, sada u lozi trenera Lokomotive iz Brčkog, suspendovan je na 14 meseci zbog incidenta posle meča 15. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine u Goraždu, gde je domaći tim slavio sa 24:23.

Komesar takmičenja Zdenko Alpeza je odlučio da meč u Goraždu poništi, jer je analizom dokazano da su domaćini „produžili“ utakmicu za 7.81 sekundu u kome je i postignut pobednički gol.

Goražde ima 15 dana da zakaže novi susret, a budući da je klub kažnjen zabranom igranja tri utakmice u svojoj dvorani, Lokomotivu će ugostiti na nekom drugom mestu udaljenom najmanje 30 kilometara. Domaćin spornog meča je kažnjen i sa 500 KM (250 evra)

Delegat Damir Gadžo izbrisan je sa liste delegata za tekuću sezonu, dok je merilac vremena Elvir Bijedić suspendovan na šest, a zapisničar Semir Mirvić na tri meseca.

U odluci RS BIH nema obrazloženja kazni osim o trajanju meča. Milosavljević ne spori da je incident postojao, ali i najavio žalbu na odluku:

– Onaj ko me zna, privatno i na terenu, zna koliko sam miroljubiv. Kontrola ponašanja je ono što me krasilo kroz celu karijeru i to sam zadržao i sada. Istina je, imao sam verbalni duel sa delegatom, tražio sam da reaguje na očiglednu krađu vremena, a on se pravio da ne vidi i ne čuje. Tada sam ga gurnuo u rame u nameri da ga nateram da me pogleda. Saglasan sam da kazna treba da bude rigorozna kada je u pitanju napad na službeno lice, udaranje i slično, ali je ovo previše, jer ne verujem da se odgurivanje može podvesti pod udaranje – kazao je Milosavljević za lokalne medije.

You might also like