RUKOMETNI TRENER

Logo

NENAD ŠOŠTARIĆ: ŽIVIMO U PODNEBLJU GDE SU SVI SELEKTORI!

Selektori  Nenad Šoštarić (Hrvatska) i Uroš Bregar (Srbija),  govorili su za sajt RSS o dvomeču odigranom u centru FSS u Staroj Pazovi.

 

Čovek koji je sa Hrvatskom osvojio bronzanu medalju na EHF EURO 2020 u Danskoj, Nenad Šoštarić, ovako je sumirao urađeno, ali i naglasio boljke ovog podneblja.

  • Zahvalio bih se Rukometnom savezu Srbije na pozivu i ove dve provere koje znam da su i njima mnogo značile, iako nisu kao ni mi u najjačem sastavu. Živimo na podneblju gde su svi selektori, a ne znaju da radimo u okolnostima gde nam se posle juniorske selekcije igračice pre opredeljuju za školovanje nego za sport. Kada igrate protiv ekipa kao što je Francuska koja bira najbolji sastav iz broja od 700 rukometašica koliko ih nema ukupno u Hrvatskoj, jasno je koliko je naša medalja bila čudo. Na ekipama poput Podravke i Lokomotive jeste da nađu načina da zadrže devojke, dok će talentovanih devojčica i posvećenih trenera uvek biti.

 

 

Selektor Srbiej Uroš Bregar:

  • Odigrali smo dva potpuno različita meča. Prvi je bio na rezultat i njega smo dobili što nam je bilo veoma važno, dok je danas bilo potrebno odmoriti starije igračice i dati priliku mlađim devojkama da osete kako je igrati protiv jedne ozbiljne selekcije kakva je Hrvatska. Sada ostaje na devojkama da u klubovima posvećeno rade i pripremaju se za kvalifikacije u aprilu”, istakao je Uroš Bregar.

Povezane vesti

TRENER