Ne računamo na bodove, želimo da napredujemo

Selektor prvog protivnika Makedonije na 26. Svetskom prvenstvu je selekcija Japana, jedan od najvećih autsajdera na ovom takmičenju. Ubedljivo najzvučnije ime u azijskom timu je selektor Dagur Sigurdson, koji je svestan da njegovi momci nemaju neke šanse u borbi sa bilo kojom evropskom selekcijom, pa ni sa Makedonijom.

Potpuno nam je jasno da smo jedna od najslabijih reprezentacija naše grupe jer se u trci za što bolji rezultat nalazimo u društvu Špannije, Hrvatske, Islanda i Makedonije, a i od Bahreina smo prošle godine izgubili. Prvo i osnovno, naše je da probamo ostvariti napredak u odnosu na rezultat na prošlom Svetskom prvenstvu – realan je renomirani stručnjak.

Na prošlom Mondijalu u Francuskoj, Japan je zauzeo 22. mesto ne osvojivši ni bod u grupnoj fazi nadmetanja, ali je tada igrao protiv Francuske, Norveške, Brazila, Poljske i Rusije.  Osnovni cilj ove selekcije je bolja igra u odnosu na prethodno SP.

Smatram da smo na dobrom putu jer ulažemo zaista velike količine truda u jačanje ovog kadra od kako sam ga preuzeo. Japanu se često događalo da ostvari sasvim solidnu predstavu, ali se zbog nekoliko loših minuta potpuno raspadne. Na našu sreću, rekao bih da smo napravili par koraka naprijed u smanjenju tih oscilacija tokom samih utakmica i da ćemo to uspeti i učiniti – rekao je Sigurdson.

Meč između Makedonije i Japana na programu je u petak od 15.30

Izvor Balkan Handball

You might also like