Ne bih voleo da ”poletimo” nakon pobede

Selektor rukometne reprezentacije Crne Gore Zoran Roganović želi da navijači i javnost uvek budu uz nacionalni tim bez obzira na rezultate u datom momentu.

“Lavovi” su ostvarili jedan od najvećih trijumfa od sticanja nezavisnosti, pošto je u dvorani Morača savladan aktuelni svetski i olimpijski šampion, selekcija Danske.

– Nikad nismo prestali da verujemo u ove momke, niti ćemo ikada prestati. Oni zaslužuju takvo poverenje. Odnos kod njih nikada nije upitan, uvek idemo da damo sve od sebe, ali nekada nije dovoljno. Malo je čudno ovde – sve je iz krajnosti u krajnost. Želeo bih da nas javnost i navijači podržavaju uvek, ne samo nas, već sve naše sportiste, i kada gubimo i kada pobeđujemo. Trebalo bi da nađemo neki balans i u kritikama, a i u pohvalama, rekao je Roganović.

Šanse Crne Gore da se nađe na Evropskom prvenstvu značajno su porasle nakon trijumfa nad Danskom.

– Mi smo verovali u to od početka, naglašavali smo uvek da ćemo se boriti do kraja. Ne bih voleo da poletimo nakon pobede, da ne dođemo u situaciju da napravimo loš rezultat u nekim narednim mečevima. Ima nade, na dobrom smo putu”, rekao je selektor “lavova”.

Rukometaši nisu imali vremena za pravu proslavu pobede, pošto ih već u subotu u Kopenhagenu čeka novi duel sa Dancima.

– Bilo bi suludo da im pretimo, sinoć smo imali osam igrača, osmi je bio na tribinama. Volio bih da ostavimo dobar utisak, nadam se da ćemo biti konkurentni, a videćemo dokle će nas to odvesti, zaključio je Roganović.

Crna Gora sa tri boda zauzima treće mesto na tabeli, iza Danske i Ukrajine koje su sakupile bod više. Subotnji meč protiv Danske počeće u 20.15 sati.

You might also like