Mozemo da pobedimo ekipu iz Bukuresta!

Posle tronedeljne pauze igrači Železničara ponovo će na teren. U goste im dolazi,  takođe debitant u SEHA ligi, ali nimalo naivna rumunska Steaua. Nišlije su pauzu iskoristile za odmor, oporavak povređenih igrača, ali i podizanje forme kako bi što spremniji dočekali meč sa Rumunima.

– Puno zavisi od toga u kojem će sastavu doći Rumuni. Oni su na nekoliko gostovanja putovali maltene sa jednom postavom, sa desetak igrača. Imamo najavu da će doći kompletni. Ja bih voleo da dođu najkompletniji, da vidimo koliko mi napredujemo. Ja sam siguran da mi možemo da pobedimo ekipu iz Bukurešta, u kojem god sastavu da dođe. Sada će neko reći „vidi ga ovaj Vujović je lud, kako on to hrabro izjavljuje“, ali ja znam kako ova ekipa diše, očekujem jednu ozbiljnu utakmicu, veliku borbu i samo da igramo dobar rukomet.

Novi – stari problem, golmanska pozicija, i dalje muči stratega niškog tima. Naime, klub je u prethodnom periodu napustio i crnogorski golman Danilo Mihaljević. On je sedmi igrač kome se Železničar u prethodnom periodu zahvalio na saradnji.  

 

– Naš problem i dalje je golmanska pozicija. Mi smo se u ovom periodu čak zahvalili Danilu Mihaljeviću na onome što je pružio, ali ne mislimo da je to bilo najbolje rešenje na toj poziciji. Oslonićemo se na „domaće“ snage, Miloša Lazića i Darka Stošića, ali ako ti golman ne odbrani oko 15 lopti u ozbiljnim utakmicama, teško da možeš da napraviš dobar rezultat, zakljucio je  Vujović.

 

Rumunski tim nalazi se na deobi četvrte pozicij. Za sada imaju pet pobeda i tri poraza, a isti skor ima i Tatran. Želja je u osam kola, dva puta slavio, dok je šest puta poražen.

Duel Železničar – Steaua na programu je u sredu od 18h. Meč će biti odigran u Čairu.

You might also like