RUKOMETNI TRENER

Logo

Makedonski plej-of najjače takmičenje na Ex-Yu prostoru!

Utakmicama prvog kola, u specifičnim uslovima i novom sistemu, u petak počinje nova sezona makedonske Superlige. Timovi su prvi put podeljeni u dve grupe, a kao i ranije, učesnici SEHA Gasprom lige će pridružiti tek u plej-ofu, u koji će se plasirati po tri najbolja tima iz oba skupa.

Na papiru, kao favorit za prvo mestu u Grupi 1 nameće se GRK Ohrid, čiji je trener Radoslav Stojanović izneo svoja očekivanja od naredne takmičarske godine.

-Mogu reći da su momci pripreme odradili mkasimalno angažovano, bez izuzetka. Počeli smo nedelju dana ranije zbog duge pauze koja je prethodnila, ali i zbog turnira u Strugi, gde smo završili odmah iza prva tri makedonska tima. Odigrali smo odlično protiv Vardara i Metalurga, iako su se jasno videle posledice pauze kod mojih igrača.

Ohrid je jedan od klubova koji je najmanje menjao sastav tokom leta, jedini novajlija je srpski pivotmen Igor Čagalj…

-Nismo želeli da puno menjamo ekipu. Otišli su pivotmen i levi bek Gruzijac, a za Čagalja mislim da je pun pogodak, odličan je igrač i sjajan momak. Baš takav pivotmen nam je trebao. Iako imamo kraću rotaciju ove godine, napravili smo dogovor sa upravom kluba da damo mnogo više minuta igračima iz Ohrida. Ovogodišnji sistem takmičenja nam daje takvu priliku.  Imamo talentovane mlade momke, dobiće pravu priliku ove sezone, a na njima je da se pokažu.

Kakve su ambicije u narednoj sezoni, kakvim plasmanom bi klub bio zadovoljan?

-Naš prvi i osnovni cilj je da se plasiramo u plej-of, a kao jedni od favorita u grupi, želimo da to učnimo kao prvoplasirani tim. Ta ambicija je opravdana ako uzmemo u obzir kvalitet koji posedujemo i dosadašnje rezultate. Pošto će mlađi igrači dobiti priliku, verujem da ćemo i u njima dobiti bar još jednog pouzdanog igrača u rotaciji na kojeg možemo najozbiljnije računati u završnici sezone.

Ohrid figurira kao četvrti tim po snazi u Makedoniji, koliko je realno da ugrozite mesto nekome iz vodeće trojke?

-Za konačan plasman sačekaćemo drugi deo, u ovom trenutku je zaista prerano da se o tome govori. Mada, činjenica da smo prošle godine imali bolji međusobni skor u duelima sa Metalurgom uliva optimizam. S druge strane, činjenica je i da oni sada imaju dosta jači tim nego lani. Takođe, tu su Butel i Prolet koji imaju kvalitetne sastave i koji su svake godine u vrhu.  Ono što je sigurno, mi ćemo se svom silom boriti za jedno od mesta u evropskim kupovima – najavljuje Stojanović, i dodaje:

-Kada se u plej-ofu priključe Vardar i Eurofarm Pelister, mislim da će makedonska Superliga biti najjači nacionalni šampionat na ex-yu prostorima. Moramo biti zahvalni i zadovoljni što nam je makedonska Federacija omogućila da se takmičimo uprkos svim problemima prouzrokovanim koronavirusom. Mišljenja sam i da će se novi sistem takmičenja pokazati kao pravo rešenje – konstantuje trener Ohrida na kraju razgovora.

Balkan-Handball.com.

Povezane vesti

TRENER