Lino Cervar sa novim strucnim stabom u naredne akcije!

Selektor hrvatske muške seniorske reprezentacije Lino Červar objavio je spisak igrača za nadolazeći reprezentativnu akciju koji će se održati od 2. do 7. april. U tih nedelju dana reprezentacija Hrvatske  će osim treninga, otputovati i u Švedsku gde će odigrati dve utakmice protiv evropskih vice sampiona.

Lino Červar najavio je akcije reprezentacije u 2018. godini i zahvalio se svima koji su dali svoj doprinos u radu s reprezentacijom tokom 2017. godine i na Evropskom prvenstvu:

– Godina nakon Eura, na kojem nismo ispunili svoje snove, vrlo je bitna jer imamo tri bitne akcije. Najvažnije su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Crne Gore. Izuzetno zahtevne su i kvalifikacije u oktobru za Evropsko prvenstvo 2020. Treći zadatak su Mediteranske igre u junu u Spaniji. Uz sve to, kao priprema dolaze dve prijateljske utakmice protiv Švedske početkom aprila. Naravno da su sve misli usmjerene na lipanj i kvalifikacije za svjetsku smotru, a ovo prvo okupljanje će biti pokušaj da uspostavimo početak priprema za sve to što nas čeka. Reprezentacija je otvorena, nikad nije zatvorena i uvek se traže novi ljudi, bez obzira na ovaj spisak 27 igrača koji smo objavili. Što se tiče strucnog staba, želim se zahvaliti strucnom stabu  koji je radio na pripremama i na Evropskom prvenstvu. Svima koji su dali svoj doprinos radu. Svi smo dali sve od sebe. Imamo ponekih promena u stožeru jer su neki od trenera zaokupljeni svojim obvezama u klubovima, ali ideja je i da se strucni stab smanji. Ne zato zašto nisu bili dobri, već zato što smo imali mogućnosti kao domaćini imati više ljudi. Promena strucnog staba je takođe deo naše vizije.

Prvi pomoćni trener je Davor Dominiković, moj bivši igrač, i u njemu sam video trenera koji živi za rukomet i koji se želi predati tom poslu. Direktor reprezentacije  Igor Vori, koji sa ovom sezonom prestaje sa igranjem i aktivno će se uključiti u rad reprezentacije. Mislim da ne moram previše reči trošiti na njega i o tome što je sve osvojio. Trener golmana biće Mirko Bašić kojem se zahvaljujem što je prihvatio ovu ulogu i što želi dati doprinos reprezentaciji, otkrio je nova imena u stručnom stabu selektor  Červar.

Za kraj, nekoliko reči rekao je novi pomoćni trener reprezentacije, Davor Dominiković:

– Bio sam iznenađen kad su me pozvali da se priključim reprezentaciji kao pomoćni trener. Velika mi je čast, ali je i velika obaveza svih nas. Imam kratko iskustvo rada kao pomoćni trener Vladi Šoli u Dubravi. Želim se zahvaliti svima u Dubravi s kojima sam sarađivao poslednjih osam meseci. Svestan sam odgovornosti koju ova pozicija u reprezentaciji donosi. Pred nama su vrlo visoki zahtevi i izazovi.

You might also like