Lino Červar predvodi Hrvatsku struku!

Na izbornoj Skupštini Udruge trenera Hrvatskog rukometnog saveza, za novog predsednika s četvorogodišnjim mandatom izabran je selektor hrvatske muške seniorske rukometne reprezentacije, Lino Červar.

U izveštaju v.d. predsednika UT HRS-a, Mate Matijevića, za razdoblju od 2014. do 2018. godine, naglašeno je da je kroz 15 sednica i brojnih akcija napravljeno je jako puno:

– Hrvatska je prošle godine dobila priznanje od EHF-a za najmasovniji i najkvalitetniji trenerski seminar u istoriji zatim  organizacije,  u ovome trenutku Hrvatska ima 35 trenera s EHF PRO licencom. Treba poraditi u sledećem periodu na dignitetu i zaštiti trenera kao i  boljoj saradnji između HRS-a i klubova.

Hrvatsku trenersku struku treba reaktivirati i vratiti joj poštovanje. Posebno trenerima u malim sredinama koji dugi niz godina rade s mladim igračima. Ti treneri trebaju dobiti poboljšane finansijske uslove, odnosno svi zajedno moramo pronaći način kako da ih dodatno edukujemo. Rukomet kao sport kolektivni je i nedjeljiv deo razvoja, obrazovanja i kulture. Jako je bitno da podižemo kvalitet i masovnost muškog i ženskog rukometa kroz savremeniju strategiju razvoja. Takođe, izuzetno je bitno ostvariti saradnju na svim nivoima, od trenera nacionalnih selekcija, klupskih trenera, regionalnih koordinatora, voditelja kampova, trenerskih seminara, pa do saradnje s Kineziološkim fakultetima u Zagrebu i Splitu, odnosno s Hrvatskim olimpijskim odborom i Središnjim državnim uredom za sport, istakao je novi predsednik Udruge trenera, Lino Červar.

Za podpredsednicu Udruge trenera jednoglasno je izabrana Lidija Bojić – Ćaćić, a novi članovi Upravnog odbora su Dinko Vuleta, Nikola Foretić, Vlado Šola, Ingrid Sau, Hrvoje Horvat, Adrijana Prosenjak, Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Goran Mrđen. Za sekretara Udruge trenera izabran je g. Davor Bojić.

You might also like