Lino Cervar pred okupljanje za pripreme za EP: Reprezentacija treba biti ekipa bez zvezda!

Selektor hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je spisak od 28 igrača na koje računa za predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se od 12. do 28. januara 2018. održati u Hrvatskoj.

– Nikada nismo imali težu situaciju i sve me nekako podseća na SP u Portugalu 2003. (kada je Hrvatska osvojila zlato). Biće teško doći do medalje i moraćemo to postići preko najjačih reprezentacija. No mi smo domaćini i uprkos svim problemima moramo gledati prema mesecu, jer, kako kažu, ako i napraviš grešku, svejedno si među zvezdama, rekao je selektor Cervar.

Hrvatska će igrati u grupi A zajedno sa reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda. U drugi krug će se plasirati po tri najbolje ekipe iz svake grupe, a Hrvatski rukometaši se ukrstaju sa grupom B u kojoj su Francuska, Belorusija, Norveška i Austrija.

Prvi deo priprema je na rasporedu od 18. do 24. decembra, te od 26. do 31. decembra u Ivanić-Gradu.

“Reprezentacija treba biti ekipa bez zvezda”

– Završne pripreme počinju 1. januara u Splitu i tamo smo sve do početka prvenstva. Na spisku je pet novih igrača, imamo sedam mladih, ali i devetoricu koji su visoki preko dva metra. Pokušat ćemo pripreme temeljiti na tri pravca, a to su tehničko-taktička, psihološka te fizička priprema, rekao je Červar te dodao: Reprezentacija treba biti ekipa bez zvezda i zadovoljan sam što se naši igrači ponašaju skromno. Tražimo timske igrače i one koji će biti u stanju podneti odgovornost, jer igrač mora biti pobednik ne samo fizionomijom nego i karakterno.

Hrvatski rukometaši takmicenje u grupi otvaraju 12. januara protiv Srbije. Sledi dvoboj s Islandom (14. januara) pa sa Švedskom (16. januara). Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrati u splitskoj Spaladium Areni.

You might also like