Lino Cervar nakon pobede nad Crnom Gorom: Utakmica nam je pokazala slabosti!

Nakon generalne probe pred Evropsko prvesntvo Hrvatski selektor Lino Cervar je izneo svoje misljenje ali i zabrinutost.

– Utakmica nam je pokazala slabosti u smislu kontinuiteta igre, i u odbrani i u napadu. Ne možemo dozvoljavati isključenja zbog prigovora sudijama, to je radila desna strana koja je primila i najviše lakih golova, što je također loše. Nema umišljenosti, igrati za reprezentaciju nešto je sasvim drugo u odnosu na klub. Za nju se gine, svaki gol je zlatan! Nema mesta ekshibicijama. Odbrana je primala prelake golove i s strane i sredine. Nedostajalo je kompaktnosti, više smo igrali svako sam za sebe.

Zatim je istaknuo ono na što se ponajviše naljutio:

– Previše smo zicera promašili. Nikog tako ne možeš dobiti, mi ne možemo dobiti Srbiju s ovakvom igrom! Imamo materijala za restartovanje i da stanemo čvrsto na noge. Publika je bila bolja od nas. Ne smemo toliko zaostajati za njom. Dužnici smo za sledeću utakmicu da ginemo još više. Zabrinjava da mi tako visoki primamo golove kroz ruke i preko nje. Imam što reći igračima, ali opet. Bilo je i dosta umora. Treniramo puno, sad ćemo malo popuštati intenzitetom i više se posvetiti analizi protivnika.

Ulazite zabrinuti u Euro?

– Ako ćemo biti ovakvi gore-dole, onda da. Ako budemo pravi, onda ne. Bilo je i dobrih momenata, ali što bih im govorio o tome? Ovo nije dovoljno. Zakljucio je iskusni strateg

You might also like