Klaud RINK posetio treci modul 2018. EHF RINCK Konvencije Master Coach i PRO Licence

Treći modul  Master Coach / Pro License  EHF ‘Rinckove konvencije’ 2018. održan je u Francuskoj  kuci rukometa rukometne federacije (FFHB), Maison du Handball u Parizu, tokom ženskog EHF EURO 2018. U  petak Ujutro, 14. decembra, učesnici su imali cast da cuju i vide  osnivača konvencije, Claude Rincka licno.

– Srećan sam što sam ovde i vidim da kada kreirate nešto, to je dobro, rekao je Rink učesnicima kursa, pozivajući ih da održe duh kojim su se prvi sastanci u vezi sa „Rinkovom konvencijom“ održali 1999. godine.

Svi su doneli svoje iskustvo, svi su došli sa idejama, svi su došli sa dobrom voljom – to je bilo važno. Rinck je govorio o značaju saradnje i kolektivne volje prema održavanju široko primijenjenih standarda u podučavanju obrazovanja, naglašavajući duh „Rinckove“ konvencije kao ključni aspekt uspeha.

– Evropa mora biti zajedno. Ne možemo imati istočnu i zapadnu. Moramo pronaći mogućnosti da krenemo dalje, rekao je Rinck, naglašavajući da svi uključeni moraju biti na istoj strani, da bi se razvili.

Učesnici iz 16 zemalja prisustvovali su kursu, nakon završetka prvog modula u Hrvatskoj na marginama EHF EURO 2018 u januaru, a drugi u Mađarskoj u junu. Kurs u Hrvatskoj je zabelezio rekordnu posetu od 650 trenera iz zemlje domaćina i širom Evrope. Treći modul otvoren je u 10. decembra, a prva dva dana su bile odbrane disertacije, gde su svi učesnici predstavili svoja istraživanja koji su pripremali proteklih meseci. Teze će biti objavljene u bazi podataka EHF’a.

Od srede do nedelje, prezentovala su se različita predavanja o temama kao što su tehnologija u sportu, društvena struktura u timovima, koncepti, odabir talenata i struktura razvojne akademije, obrambeni i napadacki taktički trendovi, planiranje sezone i antidoping. Učesnici su  takođe prisustvovali polufinalu EHF EURO 2018 u petak uveče.

Treći modul koji je  dao posebnu priliku za učesnike da vide unutrasnjost impresivnog Maison du Handball FFHB u Kreteju, koji je dom obrazovnog instituta i nacionalnog centra zajedno sa glavnim centrom za obuku sa kamerama za analizu. U obrazovnom institutu postoji 10 soba za obuku i seminare, kao i prostorije za multimediju, dve trenazne sale za rukomet i dve teretane.

Od kada je prvi kurs Master Coach / Pro License organizovan tokom EHF EURO za muškaraca u Danskoj 2014. godine, održani su kursevi na svakom Evropskom prvenstvu.

Sva predavanja i video mozete pronaci na sajtu EHF’a ili na linku //activities.eurohandball.com/ehfcan/26726

You might also like