Jovica Cvetkovic: Ambicije su uvek iste bez obzira na probleme!

U Sportskom centru Kovilovo, izolaciji srpski selektor Jovica Cvetković i njegovi igrači kuju planove o igri kao i pobedi nad hrvatskoj na otvaranju EP-a 12. januara u Splitu.

Igračima proslavljenog nekada igraca Jovice Cvetkovića, koji je nekad i sam harao rukometnim svetom kada je 1986. s Mirkom Bašićem, Zlatkom Saračevićem, Veselinom Vujovićem i ostalima osvojio naslov prvaka sveta u Svajcarskoj, na raspolaganju su idealni uslovi u Kovilovu.

– Bolje ne može – kaže Cvetković prvenstveno zadovoljan činjenicom što se njegovi igrači u toj izolaciji mogu posvetiti samo onom osnovnom – rukometu.

– Takav sam čovek, uvek od sebe i drugih tražim maksimum bez obzira na sve probleme, a ima ih poprilično. Nema tog sportiste koji ide po poraze i ja zato verujem da mogu iznenaditi i pobediti svakog, uključujući i Hrvatsku na domaćem terenu. Istog sam časa nakon okupljanja zaboravio da smo ostali bez mnogih važnih igrača, ambicije nam ostaju iste.

Cvetković je ekipu okupio nešto kasnije od ostalih, odigrali su pripremni turnir u Svajcarskoj gde su zabelezili dva poraza od domacina i Rumunije, slobodni su kratko za Novu godinu i nakon toga se ponovo okupljaju u Kovilovu ali u kompletnom sastavu tj ko moze da igra obzirom da im 5 povredjenih igraca.
05. januara igra se mec sa Makedonijom a zatim, uoči puta u Hrvatsku, još i dve utakmice u Sloveniji.

You might also like