Još jedna sezona za pamćenje Branka Dumnića u Italiji

Branko Dumnić imao je još jednu veoma uspešnu sezonu u Italiji. On je prošle godine osvojio pehar namenjen pobedniku Kupa, a ove je postigao nove uspehe sa svojim Presanom, sa kojim je osvojio Super Kup, zatim igrao u finalu Kupa, a uspeo je da se plasira i u finale plej-ofa prvenstva Italije i najboljim učinkom u istoriji kluba okonča još jednu uspešnu sezonu..

Presano je nakon ligaškog dijela u italijanskoj Seriji A u polufinalu eliminisao Konversano sa 2:1 u pobedama, da bi u finalnoj seriji bolji bio Bozen u dva meča.

– Ovo je veoma veliki uspeh za moj klub nakon osvajanja Kupa i trofeja u Super Kupu. Uspeli smo po prvi put u svojoj istoriji da se plasiramo u finale plej-ofa prvenstva Italije, gde smo nažalost poraženi u finalu, dok smo u polufinalu eliminisali veoma neugodnu ekipu Konversana. Imali smo jednu veoma tešku, ali i uspešnu sezonu, kako u seniorskoj kategoriji, tako i sa mlađim kategorijama, gde je klub takođe ostvarivao izvanredne rezultate. Sve u svemu smo prezadovoljni urađenim i bilo je zadovoljstvo dati doprinos u istorijskim uspesima Presana, istakao je Dumnić.

Branko Dumnić je po okončanju sezone završio saradnju sa ekipom Presana gde je proveo šest godina, a osim uspeha sa seniorskim timom, kao šef stručnog štaba i mlađih kategorija, uspeo je šest puta da bude prvak države.

You might also like