INOVACIJE – ZANIMACIJE. Elverum vodi trenere na visi nivo!

Elverum  je razvijao novu tehnologiju na njihovoj  utakmici  u nedelju, u VELUX EHF Ligi Sampiona protiv Orlen Wisla Plock.

To  nema nikakve veze sa činjenicom da su uspeli staviti poljske gledaoce pod pritiskom u dramatičnom mecu  Grupe D u , kojoj je  Plock na kraju pobedio 30:28. U stvari, inovacija je da je neko osim igrača u Elverumu imao priliku slušati šta njihov trener Mikael Apelgren je govorio tokom utakmice. Oni koji su gledali utakmicu u Terningen Areni ili na TV-u ne bi ni primetili da je Apelgren nosio mikrofon tokom utakmice. To je moglo dovesti u misljenje da je  švedski trener komunicirao sa nekim na tribinama, ali to nije bio slučaj. Apelgrenove reči bile su prenosene nikom drugom nego Norveškom  nacionalnom treneru Kristian Bergeu.

Berge nije imao sansu da da savet Apelgrenu vec je komunikacija bila u jednom smeru.

Ideja je bila da Berge sluša Mikael Apelgrenove reči s klupe, kao i tokom tajmauta.

– Ja  blisko surađujem sa Kristijanom  Bergeom vec neko vreme.  Berge je bio onaj, od koga sam preuzeo kao trener Elverum. Kao sto je to normalno kada zivis u malom mestu kao sto je Elverumu onda pricas puno o rukometu.

Ovo je novi nacin nase saradnje koju zelimo da prosirimo. Ideja je bila da on slusa moje reci tokom utakmice noseci slusalice a ja mikrofon i oseti  ”puls” i tok utakmice kao i da stekne bolji utisak kako ja vodim moj tim tokom utakmice. Medjutim moram naglasiti da nisma mogao dobiti savet od njega jer je veza bil asamo u jendom smeru. On i ja cemo sesti i analizirati sve i siguran sam da cemo ponoviti isto jer je to jos jedan korak unapred za moju karijeru koja se jos uvek razvija.

Ne mozete traziti od Vasih igraca da se razvijaju ako se Vi ne razvijate. Medjutim to nije bila jedina inovacija, Nakon meca na konferenciji navijaci su dobili pristup gledati i slusati aktere meca.

To je bio veliki uspeh, zaista je bilo mnogo gledaoca koji su dosli da gledaju i slusaju. Siguran sam da cemo to ponoviti u buducnosti. Sve u svemu bilo je to fantasticno vece osim rezultata koji se odlucio u malim faktorima – zakljucuje Apelgren

EHF

You might also like