RUKOMETNI TRENER

Logo

HRVOJE HORVAT PRED BAHREIN: NAŠA ODBRANA MORA BITI GLAVNO ORUŽIJE!

Šansa za četvrtfinale Hrvatske reprezentacije  još uvek postoji, ali je mala pre poslednjeg kola drugog kruga tako da u Hrvatskoj sve više gledaju kako ispuniti drugi cilj, a to je deveto mesto i osiguravanje kvalifikacija za iduće Olimpijske igre kojima je domaćin Francuska.

  • Osetio se kod nas umor u drugom poluvremenu protiv Belgije. Moramo vratiti tonus i svežinu i trebamo na pravi način izvući ovih poslednjih 60 minuta. Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu odbranu i imaju iskusnog golmana. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinovani, a odbrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rešenje ove utakmice. Kako smo i pre naglašavali, idemo gol po gol i daćemo kao i uvek maksimum“, rekao je pre susreta protiv Bahreina Hrvoje Horvat.

 

Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine. Na ovom Svetskom prvenstvu su napre odigrali nerešeno sa Tunisom 27-27. Zatim su izgubili od Danske 21-36 pa pobedom protiv Belgije osigurali drugi krug. Zatim su dobili i SAD 32-27, da bi u poslednjem nastupu dosta namučili Egipat, od kojega su na kraju izgubili 22-26.

Povezane vesti

TRENER