RUKOMETNI TRENER

Logo

HRVOJE HORVAT: NIJE BILO SREĆE, ODBRANA 5:1 MOŽE NAS VRATITI U VRH!

Hrvoje Horvat je nakon pobede nad Bahrainom i oproštaja od Svetskog prvenstva govorio o sadašnjosti i budućnosti hrvatskog rukometa.  Činjenica jeste da na dva velika takmičenja Horvat nikako nije imao sreće, najpre sa koronom pa sa povredama, koje su mu ovog januara skrojile reprezentaciju.

Postojala je neka nada da se može deklasirati Bahrein sa dvadesetak razlike, a potom verovati u trijumf Egipta nad Danskom, ali tu mogućnost niko nije uzeo za ozbiljno.

  • Rezultat prvog poluvremena sve govori, primili smo previše golova u tom delu. Drugo je bilo bolje, noge su bile teške, sudije su im pustili duge napade u kojima su nam pravili probleme. Napadački dobra utakmica, ali prvo poluvreme trebalo je bolje odigrati. Izuzev utakmice s Egiptom, odigrali smo dobar turnir i pokazali zonu 5-1, koja bi trebala biti naš zaštitni znak koji će nas vratiti u vrh rukometa. Videćemo šta će biti. Želimo se boriti za medalju, dele nas milimetri od toga. Treba nam sreće. Imali smo korona prvenstvo, pa povrede. Treba sreće, nismo je imali. Na ovom prvenstvu smo dobili 5-1 odbranu, ona se pokazala da može biti ubojito oružje u budućnosti. Treba nam sistem, trebamo disati istim plućima. Samo tako možemo izaći iz krize, zaključio je Horvat.

Povezane vesti

TRENER