Hrvatski dvojac predvodi Australiju!

Rukometna reprezenatcija Australije  ucestvovala je na  Azijskom prvenstvu u Seulu koje se održalo u januaru  2018. godine gde su zabelezena tri poraza i  dve pobede,  a prva pobeda nad velikim rivalom Indijom. Strucni stab cine dva hrvatska strucnjaka , Ante Jelicic  i Ante  Plazibat.
Spoj mladosti i iskustva, nekad igrač i trener, danas kolege i veliki prijatelji.  U kratkom vremenskom roku hrvatski strucnjaci  ispunili  su zajednički cilj, prihvatili izazov i kupili poverenje Saveza i u budućnosti. Sledecu akciju planiraju negde po Evropi, a toplo se nadaju da ce to biti njihova voljena Dalmacija.
– Raditi u Australiji veliki je izazov, ponarucito meni koji sam jos mlad. Drago mi je da se u tom izazovu hrabro i bez rezerve pridruzio i moj bivsi trener Plazibat. Kada sam jednu sezonu otisao iz Splita igrati u Hrvatskom Dragovoljcu od Plazibata sam puno naucio, jer je Plazibat bio strog, ali uvek fer i posten, i znao je znanje pretociti u onaj nivo koji igracu treba, pogotovo mladom. Mislim da je to i najveca odlika trenera, da se spusti  i prepozna kako na jednostavan nacin ‘preneti’ rukomet, a opet izvuci maksimum.  Prica Plazibata i mene tako je iz dugoratskog betona dosla do Australije i  Koreje, a nadamo se i uspesnom nastavku rekao je mladi Ante Jelicic.
Iskusni strucnjak Ante Plazibat se nadovezao, 
– Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam prihvatio poziv moga bivšeg igrača Ante Jeličića da mu budem pomoćnik savetnik i mentor u treniranju reprezentacije Australije i pomognem u što kvalitetnijem prestavljanju Australiskog rukometa. Ujedno je i za mene ovo bilo jedno dobro iskustvo da u kratkome roku pripremimo ekipu za turnirski sistem takmičenja . Nadam se da smo opravdali očekivanja i da ćemu ubuduće sarađivati.

You might also like