HANDBALL NO LIMIT Okupio trenersku elitu!

Jos jedan kvalitetan kamp za mlade igrace i igracice odrzao se ovog leta. Treneri sa prostora balkana koji rade i zive u Svajcarskoj, David Miloradovic i Zeljko Djuric dosli su na ideju na naprave kamp ciji je promoter osvajac Lige Sampiona iz 2018. godine, Nikola Portner.  Kamp se odrzao u julu ove godine u Svajcarskoj  i okupio je samu elitu trenera koji su radili sa mladim igracima a ujedno je kamp bio i seminar za trenere po Rink Konvenciji.

– Nakon osvajanja Lige šampiona (Nikola Portner) 2018 sa Monpeljeom, došli smo na ideju da nastavimo u istom pravcu promociju rukometa u manje razvijenim regijama Švajcarske. Nikola je inače prvi švajcarac koji je osvojio tu titulu.
Na ideju smo došli  Željko Đurić i ja, obojica radimo kao treneri mlađih kategorija.  Željko je trener u RK Lozana I trenira mlađe kategorije, a ja  treniram selekciju kantona Vaud do 15 godina dečake, istice David Miloradović
-Odmah smo predložili Nikoli ideju I drage volje je pristao da učestvuje u organizaciji, a ne samo da nam posudi svoje ime za kamp. Što je veoma bitno za projekat. Ime organizacije je HANDBALL NO LIMIT, ili rukomet bez granica. Ovo smo izabrali, jer nam je cilj da se bavimo stvarno svim aspektima rukometa, nebitno na pol I godine. Isto tako, spajamo određene klubove sa rukometnim brendovima (jer u zapadnom delu švajcarske je teško doći do rukometne opreme). U budućnosti u cilju su nam I organizacija turnira, I prijateljskih utakmica zarad promocije. Sve ovo da sutra preraste u malu akademiju.
U saradnji sa Draganom Djukicem pokrenuta je i cela prica oko kampa?
– Upisivali smo decu iz cele švajcarske, devojčice i dečake između 13 i 17 god. imali smo ih 50. Mesto kampa je Kuća sporta kantona Vaud – u mestu Leysin (zapadna švajcarska) na oko 1300m nad.visine. U okviru kampa integrisali smo I zvaničan kurs za trenere. gde su pohađali određeni seminar po Rinck Konvenciji. Ukupno smo imali 17 trenera. Zbog čega je ovo i važno,  ovo je prvi kurs koji je organizovan na ovaj način, da su predavači internacionalni, I da prisutni treneri mogu da posmatraju kako izgleda izvođenje jednog treninga na zadatu temu. Veoma smo ponosni što smo u okviru našeg kampa imali veoma ozbiljne stručnjake:
1. Dragan Đukić – Srbija
2. Klaus Feldmann – Nemačka
3. Nenad Šoštarić – Hrvatska
4. Aleksandar Stević – trener BSV Bern
5. Zlatko Portner – Svajcarska
6. Francois Bertherat – Francuska
7. Jean Francois Perisset – Svajcarska
You might also like