Fernando Gonzales je novi trener Kolumbije!

Kolumbija je objavila da je Fernando Gonzales novi  trener muške reprezentacije Kolumbije. U vreme kada kolumbijski rukomet pravi značajan pomak u daljem razvoju, cilj Gonzalesa, kao što je opisala Kolumbijska rukometna federacija,  da iskoristi njegovo međunarodno iskustvo za veći napredak u njihovoj zemlji.

Gonzales je započeo svoju trenersku karijeru 2008. godine, nakon što je stekao zvanje Profesora  sporta na Univerzitetu Cantabria i Valladolid.  Od tada je bio na čelu tri španske ekipe – Marina Park, Castro Handball i BM SINFIN.

Nakon iskustva  u Španiji, Gonzales se preselio u Abu Dabi gde je bio clan strucnog staba Al Džazira  2015. godine.   U sezoni  2017/18, Gonzales je presao  u Dubai, predvodeci  Shabab Al-Ahli.

Zvanična prezentacija novog sefa struke održana je u četvrtak, 15. marta, predvođena predsednikom Kolumbijske federacije Ramosom Vergara. Vergara je takođe govorio i o rasporedu aktivnosti u svim kategorijama za 2018. godinu, kao i na načine na koje Federacija namerava ojacati rukomet  širom Kolumbije.

 

You might also like