Djukic: Zavrsavamo pripreme sa brigama, Cervar: treba puno raditi, Obradovic: Zadovoljan sam!

U EHF nedelji, odigrane su prijateljske utakmice sirom sveta. Hrvatska je odigrala dvomec sa Svedskom gde su zabelezili poraz i pobedu. U Podgorici su odigrane utakmice izmedju Crne Gore i BiH gde su obe ekipe zabelezile po jednu pobedu dok je Srbija gostovala Nemackoj gde je zabelezila dva poraza.

Selektor Crne Gore Dragan Djukic:

– Sto se tice prve utakmice svi momci su dobili šansu, neki su bili motivisani, a Simić je branio sjajno, pa sam najzadovoljniji odbranom, jer nas je mali broj golova doveo do pobede. To je i bio dogovor. Mislim da su ovo prave provere baš kakve nam trebaju u ovom trenutku. Radovao me je pristup, ali moramo da budemo veoma spremni, jer Hrvatska igra mnogo brže u tranziciji nego BiH. Nemamo razloga nikoga da se plašimo, ali postoji respekt nas samih prema utakmici.

U drugoj utakmici primili smo 17 golova u prvom poluvremenu, a u prvoj za 60 minuta samo 18. Imao bih mnogo komentara za igru u odbrani, a imali smo mnogo izgubljenih lopti, što je BiH kažnjavala iz kontri i toga se bojim pred utakmice sa Hrvatskom. Ni u prvom meču nismo sprečili tranziciju, na tome moramo još puno da radimo. Imamo još puno problema koje moramo da rešimo i u napadu, jer nismo imali rešenja za Burića, koji je opet branio odlično. Završavamo pripreme sa brigama i mislima kako da igramo u baražu, rekao je Đukić.

 

 

Selektor Hrvatske, Lino Cervar:

– Prva utakmica nam je dobro došla pre svega da vidimo naše nedostatke. Mislim da zaostajemo puno za njima i moramo toga biti svesni, ne zaluđivati se i biti realni. Trebamo puno raditi da bi bolje igrali. Ovi mladi koji su igrali nisu opravdali, osim Kozine i Šege svi su ostali dužnici. Ono što nas mora zabrinuti da nismo taktički ni tehnički još na nivou. Prema toma, nama preostaje samo puno rada i iz toga moramo izvući pouku.

U drugoj utakmici smo pokazali drugo lice i mogu biti zadovoljan. Moram pohvaliti igrace gde smo igrali kvalitetno i borbeno,  mladi igraci su pokazali nakon kritike da mogu mnogo vise. Iako smo pobedili ne treba da mislimo da smo najbolji vec treba jos mnogo da radimo jel nas ocekuje mnogo izazova. Nama je prvi prioritet da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo.

 

VD Selektor Srbije Ljubomir Obradovic:

– Nemačka je bila sjajan domaćin, kako sportski, tako i na organizacionom nivou. Mnogi naši mladi igrači nisu imali priliku da igraju u ovakvom ambijentu i fer atmosferi kakvu su napravili nemački navijači. Raduje nas da ćemo u budućnosti nastaviti da sarađujemo sa Federacijom Nemačke. Obe utakmice su bile izuzetno važne za nas, jer je naš tim u izgradnji, tako da je bilo mnogo više grešaka nego što biste očekivalo od tima u normalnim okolnostima. Naravno da očekujemo da će biti bolje kada su u pitanju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

You might also like