RUKOMETNI TRENER

Logo

ĐORĐE TEODOROVIĆ: ŽELIMO DA NAŠU DRŽAVU I NAROD PRIKAŽEMO U NAJBOLJEM SVETLU NA SP

SP će biti održano od 20. juna do drugog jula u Nemačkoj i Grčkoj. Srbija će biti u grupi sa Marokom, Islandom i Čileom. Selektor juniorske rukometne reprezentacije Srbije Đorđe Teodorović izjavio je da njegov tim sa puno entuzijazma i velikom motivacijom okuplja kako bi sproveo završne pripreme za Svetsko prvenstvo.

 

Na SP u Grčku i Nemačku putovaće najbolji i  najspremniji, koji od ove nedelje ulaze u prvu fazu završnih priprema. Srpski juniori će od 26. maja do drugog maja trenirati u Šapcu.

  • Sa puno entuzijazma i velikom motivacijom muška juniorska reprezentacija se okuplja kako bi sproveli završne pripreme za SP. Baza će nam biti u Šapcu i nadam se da će ceo tim udahnuti i pobednički mentalitet koji je decenijama vladao u ovom rukometnom gradu. Zdravstveni bilten se poboljšava, pa su u ovom momentu na raspolaganju svi igrači (osim ranije povređenih Marka Tasića i kapitena reprezentacije Nikole Stamenkovića). Povrede Miloša Kosa i Stefana Dodića izgledaju tako da ih je moguće sanirati i da će ova dva izuzetno talentovana momka moći Srbiju da predstavljaju u punom naponu krajem juna i početkom jula – rekao je Teodorović, prenosi zvanični sajt RSS. Nadamo se da će nam se igrači koji su uključeni u završne utakmice u nacionalnim i internacionalnim takmičenjima (Luka Rogan i Nikola Zečevič) priključiti u dobrom stanju i sa velikom motivacijom. Reprezentaciju sada želimo da pripremimo za sve napore koje sa sobom nosi takmičenje na najvišem nivou. Konačno uigravanje formacija i odabir momaka koji su u ovom trenutku najspremniji i gladni uspeha, biće primarni zadaci – dodao je Teodorović.

 

On je istakao da je u selekciji 22-23 igrača koji će ravnopravno konkurisati za mesto među 16 rukometaša koji će putovati na SP.

  • Takođe silno želimo da našu državu i naš narod na velikoj smotri prikažemo u najlepšem svetlu, kako kroz kvalitetnu prezentaciju našeg stila igre, tako i ponašanjem koje će svima biti putokaz za dalji rad. Nemam nikakvu sumnju da je ova grupa momaka spremna da iznese takav zadatak, a iz sveg srca se nadam da ćemo konaćnim plasmanom obradovati celu naciju – rekao je Teodorović.

 

SP će biti održano od 20. juna do drugog jula u Nemačkoj i Grčkoj. Srbija će biti u grupi sa Marokom, Islandom i Čileom.

Povezane vesti

TRENER