RUKOMETNI TRENER

Logo

ĆAVI PASKVAL PREDSTAVLJEN KAO NOVI TRENER VESZPREMA

Od 1. jula 2024. godine, Havier Paskval Fuertes je glavni trener Rukometnog kluba Vesprem. Pedesetšestogodišnji španski stručnjak potpisao je četvorogodišnji ugovor sa mađarskim šampionom.

Ćavi Paskual je trenersku karijeru započeo je u rodnom gradu 2009. godine, gde je radio do 2021. godine. Za to vreme osvojio je 11 španskih prvenstava, 10 španskih kupova, 11 ASOBAL kupova, 10 španskih superkupova i 5 super globusa. Sa Barsom je šest puta stigao do finala Lige šampiona, od kojih je tri osvojio. Sa Kataloncima je prvi put uspeo da podigne najprestižniji Kup Evrope 2011. godine. Napustio je Barselonu 2021. godine, a zatim se preselio u Rumuniju, u Dinamo Bukurešt, gde je sa timom u 3 sezone proslavio 3 titule prvaka, 2 kupa i 2 superkupa. Takođe su stigli do fajnal-fora Lige Evrope u sezoni 2023/24, gde su završili na 4. mestu iza Flensburga, Fukse Berlina i Rajn-Nekar Levena. Pored klupskih timova, u dva mandata je vodio i mušku reprezentaciju Rumunije, prvo između 2016. i 2018. godine, a zatim između 2021. i 2024. godine.

„Velika mi je čast i ponos što mogu da se pridružim porodici Rukometnog kluba Vesprem u narednim sezonama. Svaki ljubitelj rukometa zna da je Vesprem jedan od najvećih timova na svetu. Znam šta znači biti trener ovog kluba. To dolazi sa ozbiljnom odgovornošću i očekivanjima. Kao protivnik, već savršeno znam kakav je osećaj igrati u Vesprem areni, ali se nadam da ću od sada moći da uživam u ovoj magičnoj moći zajedno sa navijačima na svakoj utakmici. Naporno ćemo raditi sa timom da ostvarimo svoje ciljeve, kako bi naši navijači mogli da budu ponosni na nas. Na kraju, zahvaljujem se Dinamu iz Bukurešta na dosadašnjoj saradnji i pre svega Rukometnom klubu Vesprem na poverenju koje su mi ukazali. Hajde, Vesprem!“ – Istakao je Paskval

Povezane vesti

TRENER