Branko Dumnic osvajac KUP-a Italije sa Pressanom!

Crnogorski strucnjak Branko Dumnic vec godinama radi u Italiji i ima zapazene rezultate. Ove sezone osvajac je KUP-a Italije sa Pallamano Pressano gde je po prvi put u istoriji kluba  osvojen trofej.

Nakon osvojenog KUP-a Dumnica ocekuje borba za titulu Italije. Njegov Pressano je zauzeo drugo mesto u regularnom delu sampionata i ocekuje ga PLAY OFF. U finalu KUP-a savladan je SSV Bozen rezultatom 26:20.

 

 

 

Dok Dumnic pise istoriju njegovog kluba sa seniorima uporedo radi i sa mladjima gde ima odlicne rezultate, u poslednje tri godine po  dva puta su bili sampioni u kategorijama U16, U18 i U20.

Branko Dumnic je takodje radio kao selektor Italije gde su na mediteranskim igrama 2013. godine u Turskoj  imali dobre rezultate savladavsi Makedoniju i Srbiju dok su u polufinalu izgubili od Hrvatske.

Dumnic je u svojoj karijeri radio u Lovcenu u sezoni 2002/2003, nakon cega je preuzeo od lina Cervara  Konversano. Jos je predvodio Sutjestku iz Niksica, i italijanske ekipe Salerno, Sasari, Fasano i od 2013. predvodi Pressano. Iza iskusnog strucnjaka je ostalo mnogo osvojenih trofeja kako u Crnoj Gori tako i u Italiji gde je vec godinama.

Ugovor u Pressanu mu istice u junu kada cemo saznati koje je sledece odrediste iskusnog strucnjaka.

 

You might also like