Boris Dvoršek posle KUP-a osvojio i Titulu Italije

Boris Dvoršek je sa svojim klubom SSV BOZEN osvojio kup i prvenstvo Italije. Treba istaknuti da je takođe osvojio i prvo mesto u ligi na kraju regularnog dela sezone. Uz to, još ove godine ima priliku osvojiti i superkup koji se igra 22. 12. u Bolzanu gde je SSV Bozen domaćin i favorit.

– U ligi smo u 26 kola ostvarili 22 pobede, 2 poraza i 2 nerešene utakmice, od dva poraza izgubili smo jednu utakmicu kući i jednu u gostima. Na kraju smo bili uverljivo prvi što nam je donelo prednost domaćeg terena u play offu gde smo sa 2:1 u pobedama dobili Cassano kao četvrtoplasiranu ekipu. U finalu smo sa 2:0 dobili Pressano, drugoplasiranu ekipu, uverljivim ali ne lakim pobedama od 28:21 u gostima i 28:18 na domaćem terenu. U kupu smo ostvarili 3 pobede, Brixen u četvrtfinalu, Conversano u polufinalu i u finalu 28:21 Pressano, koji je bio prošlogodišnji osvajač kupa.

Koje su bile ambicije kluba u ovoj sezoni?

– Na pocetku sezone ambicije kluba bile su polufinale kupa, biti među prva 4 u prvenstvu, dakle ući u polufinale i  biti najbolji klub naše regije Alto adige (sud tyrol). Mi smo izgubili 9 igrača od prošle sezone, a došlo je 6 novih i ja kao novi trener. Znali smo da imamo dobru ekipu , ali smo isto tako znali da treba vremena da se sve to posloži i niko nije očekivao rezultat kakav smo napravili. Ja sam došao u Bolzanu sa željom za osvajanjem trofeja, i trebala mi je ekipa sa kojom se mogu boriti za vrh. U potpunosti smo premašili ciljeve sa početka sezone, osvojili smo duplu krunu i bili najbolji klub naše regije (sa skoro 30 bodova više nego Meran i Brixen), Zaključio je iskusni Dvoršek

You might also like