Bili smo jako blizu da osvojimo velika dva boda

Susret trećeg kola kvalifikacija za EP, između Srbije i Hrvatske završen je podelom bodova, 25:25 (13:13). Selektor Srbije, Nenad Peruničić istakao je da su igrači pokazali karakter.

– Žao mi je sto ranije nije odlučeno da se igra u „Areni“, došlo bi više ljudi. Čestitke Linu Červaru i Hrvatskoj. Pokazali smo karakter, motiv, srce, ali jos uvek igramo sa doziranim kvalitetom, moramo da rastemo protiv ovakvih ekipa. Hrvati se dobro poznaju, imaju veliku rotaciju, opasni su. Nezrelost nas je koštala, bili smo jako blizu da osvojimo velika dva boda. Brine me što nije prvi put da se pozvana akcija ne ispoštuje. Još uvek smo podvodljivi da rešavamo stvari na ovaj način, momci pokušavaju da budu junaci. Ne krivim Lazara, mlad je, imam poverenje u njega, mora da bude zreo kao srednji bek, povukla ga je situacija – izjavio je Nenad Peruničić i dodao:

– Postoji prostor da budemo rastrčaniji, bili smo stegnuti, veliki rival je u pitanju, očekivanja nacije, derbi, razumem, ali opet momci igraju u inostranstvu i moraju da se naviknu na pritisak u nacionalnom timu. Za Hrvatsku je ovo rutina, drugačije igraju utakmice sa puno naboja. Nerešen rezultat protiv velike reprezentacije je nešto što je dobro za ove momke, da shvate da mogu da se nadmeću sa najboljima – zaključio je selektor Srbije

You might also like