Bilal Suman pred dvomec sa Svajcarskom: Igracemo bez kalkulacija!

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se pred odlučujuće susrete sa Švajcarskom u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo 2019. godine.

Prvi susret igrace se 10. januara u St. Gallenu, a revanš tri dana kasnije u tuzlanskom Mejdanu.

U Šestoj kvalifikacionoj grupi najbolji rukometaši BiH krajem oktobra odigrali su dvomeč s Estonijom u kojim su zabežili polovičan uspeh. U Sarajevu su slavili sa 31:24, dok su u Tallinu poraženi sa 29:25.

Selektor Bilal Šuman uoči okupljanja igrača predstavio je plan priprema reprezentacije u narednih 15-ak dana.

– Pripremacemo se na Ilidži do 30. decembra, za Novu godinu igrači će biti slobodni, a 03. januara cemo se ponovo okupiti. Petog i šestog januara u Beogradu odigrat ćemo kontrolne prijateljske utakmice sa Saudijskom Arabijom. Vraćamo se 7. januara, a dva dana kasnije putujemo u Svajcarsku. Povratak u BiH je 11. januara, a 13. januara igramo revanš u Tuzli – rekao je Šuman.

Od ranije je poznato da Šuman neće moći da račana na pivota francuskog Nantesa Senjamina Burića.

– Burić je imao povredu ligamenata, prošle nedelje je operisan i u narednih šest meseci neće igrati. Razmišljamo da umesto njega pozvemo Elmira Građana, s kojim smo u kontaktu. Već smo poslali zahtev EHF-u za promenu igrača. Nadam se da će ostali igači sutra doći zdravi.

U osvrtu na selekciju Svajcarske, selektor je rekao da će pratiti njihove igre u pet utakmica, koliko će oni odigrati do susreta sa BiH.

– Svajcarci 04. i 07. januara igraju portiv Estonije, a pre toga domaćini su Novogodišnjeg turnira na kojem će odigrati još tri susreta. Imat ćemo priliku da analiziramo te utakmce i steknemo mnogo jasniju sliku o njihovoj igri. Ekipa je predvođena izvrsnim Andyjem Schmidom, koji igra u nemačkom Rhein-Neckar Löwenu. Trenutno je jedan od najboljih srednjih bekova u Evropi. Mi bez ikakvih kalkulacija ulazimo u ova dva susreta, ukoliko želimo razmišljati o baražu moramo ići na dve pobede – zakljucio je Šuman.

You might also like