MAKABI TEL AVIV U NOVOM IZDANJU!

Nikola Maksimovic je novi sef strucnog staba Makabi Tel Aviva. Nakon osvajanja titule sa Maticem i KUP-a sa Djukicem seniore Izraelskog velikana preuzima ambiciozni strucnjak kome ce prvi asistent biti Akim Komnenic.

Makabi Tel Aviv u sledecoj sezoni ce biti u znatno izmenjenom sastavu na svim nivoima u klubu nakon par godina, gde zapocinje novi ciklus i nove pobede.

Nikola Maksimovic je u Tel Aviv stigao pre tri sezone i glavni zadatak bio mu je skola rukometa, dok je bio i prvi asistent u seniorima Avi Resu, Nedeljku Maticu i Draganu Djukicu. Podigao je skolu rukometa na najvisi nivo. Danas skola rukometa Makabija broji preko 280 clanova, Juniori su osvajaci KUP-a i pobednici druge lige i sa tim plasmanom omoguceno je takmicenje u elitnoj ligi sledece sezone dok su pioniri samponi Izraela a poseban je rezultat jel je upravo ova generacija prva selekcija iz mini rukometa koju je selektirao upravo Maksimovic.

– Predstojeca sezona je veliki izazov za sve nas u Makabiju. Smanjenje budžeta diktiralo je dosta podmladjen tim čija će okosnica biti izraeslki reprezentativci Davda, Pomeranz i Teper, kao i naši Dačević i Lojaničić. Svi ostali momci su jako mladi sa nedovoljno iskustva, ali i velikim potencijalom da u narednim sezonama budu nosioci Makabija. Moja lična očekivanja su mnogo veća od prognoza koje nam ostali daju, a siguran sam da se ni jedan igrač neće zadovoljiti ako ne napravimo nešto veliko. Ekipu sam i selektirao tako da na svakom, treningu, utakmici, u svim takmičenjima svi damo sve od sebe. Ako to ispunimo siguran sam da su iznenađenja moguća, mi smo to u Makabiju uveliko dokazali – istakao je novi trener Makabija.

Akim Komnenic pored uloge prvog asistenta, u narednoj sezoni predvodice juniore i kadete kao i najmladje u skoli rukometa.

Nikola Maksimovic je u dosadasnjoj karijeri predvodio beogradske klubove Studentski grad i Novi Beograd ciji je osnivac. Takodje je bio trener kadetske i juniorske reprezentacije Srbije. Nakon mnogo uspeha u dosadasnjoj karijeri ovo je prvi inostrani ugovor u radu sa seniorima. Ugovor je potpisan na dve sezone uz mogućnost produžetka saradnje.

You might also like