Zvjezdan Tomic preuzeo ekipu Bajern iz Minhena!

Zvjezdan Tomić, mladi trener iz Tuzle, preuzeo je seniorsku ekipu rukometaša minhenskog Bajerna.

S novim timom obavio je već dva treninga, a sutra će imati i prvi službeni nastup u prvenstvu protiv TSV Grosshadena.

Tomić je četiri sezone vodio rukometašice tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa. S njima je osvojio naslov viceprvakinja BiH i dve završnice Kup-a BiH, od kojih jedno finale. Nakon prekida saradnje u decembru 2016. godine nije bio angazovan u BiH  rukometu. Nedugo posle, otišao je u Nemačku.

 

– Isplatilo se, jer nije prošla ni godinu dana, a dobio sam posao trenera, što mi je bio cilj. Moram priznati zahvaljući preporuci prijatelja Borisa Mišića, bivšeg rukometaša Konjuha iz Živinica. Član uprave Bajerna Daniel Sack prikupio je dosta informacija o meni i ponuđen mi je angažman na čemu sam mu veoma zahvalan – rekao je Tomić.

 

Druga ekipa Bajerna takmiči se u tzv. Ober ligi koja je četvrta po rangu u nemačkom rukometu. U odnosu na prvu ekipu, potpuno je samostalna, pa i po izboru rukometaša.

– Uglavnom igraju Nemci, a među tridesetak rukometaša jedini stranac je Portugalac. Prezadovoljan sam uslovima, jer treniramo u sportskom kampu Bajerna u koji je pre dve godine uloženo 70 miliona eura. Dvorana je za sve sportove, tu su i bazeni, teretane, ambulante…Ovde niko ne pita koliko ti termina za treninge treba, zanima ih jedino da radiš. A tu mi ne treba motiva– navodi Tomić.

Iako je reč o drugoj muškoj ekipi Bajerna, ambicija ne manjka. Tomić kaže da ima odrešene ruke za sve što može dovesti do poboljšanje rada i rezultata, uključujući i angažman novih igrača.

– Potencijala među igračima ima, a ja se rada ne bojim. Došao sam u veliki sportski kolektiv i cenim da je to nova lestvica u mojoj karijeri. Ambicije su mi da usavršim nemački jezik, da ovu sezonu okončamo kao pripremu za narednu, te da u sledećih pet godina izborimo plasman u jedan od dva najviša ranga u nemačkom rukometu – zaključio je Tomić.

Tomić se i u Tuzli dokazao kao veliki radnik. Ekipu Jedinstva preuzeo je nakon ispadanja iz Premijer lige 2012. godine, kada je bila pred rasulom.

S nekoliko starijih igračica počeo je „od nule“. Za dve godine ekipa se vratila u Premijer ligu i već treću sezonu je u samom vrhu.

You might also like