ZORAN IVIC GOST PREDAVAC NA ISLANDU!

U poslednjih desetak godina islandska trenerska škola postaje dominantna u svetskim okvirima. Zemlja od 325.000 stanovnika, izbacila je plejadu svetskih asova, došla do olimpijskog srebra 2008. godine i ima trenere u najvećim klubovima poput Kila, Fukse Berlina i Rajn Nekar Levena. Islanđani, međutim, ne misle da sve znaju, već neumorno pokušavaju da znanja i iskustva obogaćuju. Jedno takvo, dobili su i u rukometnoj akademiji Selfos, 60 kilometara od Rejkjavika, gde je nedelju dana kao gost boravio bivši selektor ženske reprezentacije SCG Zoran Ivić:
– Gospodin Ivić je boravio nedelju dana kod nas. Želeli smo da naši treneri čuju, a mladi igrači u praksi vide neke nove ideje i veoma smo zadovoljni učinkom koji je taj poseta imala. Nadamo se da ćemo sarađivati u budućnosti – kaže Sebastian Aleksanderson, trener Selfos rukometne Akademije i dodaje:
– Razlog posete je bio da proširimo naše perspektive i neke od ideja srpske rukometne škole primenimo i u islandski rukometni sistem. Srbija ima dugu i bogatu rukometnu tradiciju. Uspeli smo da postanemo jedna od vodećih rukometni nacija, ali i dalje želimo da u svojoj rukometnoj školi kombinujemo najbolje od raznih rukometnih ideologija. Od srpskog trenera smo dobili puno korisnih informacija i zanimljivih ideja koje će nam biti od pomoći – zaključio je Aleksanderson priču o poseti bivšeg trenera mnogih srpskih klubova svom timu, koji ima čak 16 reprezentativaca u svim kategorijama nacionalnih timova Islanda.

IZVOR BALKAN HANDBALL

You might also like