Tezak posao za Đukića

Promena trenera nakon samo tri utakmice prvobitno nije urodilo plodom za CSM. Dragan Đukić je preuzeo od Magnusa Johansona ekipu ali srpskom treneru je potrebno vremena, što je istaknuto zbog ”šokantnog” poraza  na domacem terenu od Kristianstada iako je prvobitno pobedio u gostima istu ekipu.

Međutim, igrači su dobro odgovorili na njegove metode. Autoritet je istaknut i nakon vruce razmene Đukića  i srpske igracice  Dragane Cvijić u utakmici protiv Slatine, kada je Djukic zatražio od Cvijiceve da prekine sa pricom tokom tajm auta i da  pokaze zelju i odlučnost na terenu.

– Protiv FTC-a je bilo ” biti ili ne biti ” utakmica za nas, zapravo je sve zavisilo od ovog meča. Srećan sam zbog toga kako smo reagovali na to, i srećan sam jer smo igrali kao tim, rekao je Đukić.

Nakon pobede u Madjarskoj dosla je i pobeda protiv nemackog sampiona Bietigheimom u poslednjem kolu grupne faze Lige Sampiona. U glavnoj rundi CSM je u grupi sa Djerom, Kristijansandom, FTC-om, Thuringerom i Krimom.

Iskusni trener zna kako da postavi disciplinu  to je glavni razlog zašto ga je CSM izabrao da zameni Johanssona. Đukićev izazov je da postavi da CSM bude disciplinovaniji i da stvori ”hemiju” u ekipi  koju je ovoj ekipi potrebna za vrhunski rezultat.

To bi mogao biti najtežiji posao koji je Đukić imao u celoj svojoj karijeri.

You might also like