Per Johanson menja Dragana Adzica na klupi Crne Gore?!

Umesto Dragana Adžića, žensku rukometnu reprezentaciju Crne Gore vodiće Šveđanin Per Johanson na predstojecem SP u Nemackoj.

Johanson (47) je bio selektor Švedske na Evropskom prvenstvu 2010. godine, na kome je njegova selekcija osvojila srebrnu medalju.

Imao je dužu trenersku pauzu, tokom koje je bio stručni TV komentator, a poslednji posao mu je bio na klupi Bukurešta, koga je vodio od marta ove godine do kraja sezone.

Očekuje se samo ozvaničenje i jedne i druge informacije, ali samim tim što je Adžićev naslednik već poznat, jasno da je njegov odlazak bio planiran i određen znatno ranije.

Zašto je baš u ovom trenutku, pred pripreme za Svetsko prvenstvo, koje počinje 01. decembra, došlo do smene na klupi nacionalnog tima može, za sada, samo da se nagađa…

“Na prvu loptu” – logičan zaključak je da je Adžićev odlazak itekako povezan sa širim spiskom igračica za SP, a na kome su se našle i rukometašice, koje sada već bivši selektor nije zvao za mečeve kvalifikacija, protiv Belorusije (Radičević, Bulatović, Jovanović…).

Posljednjih dana su se, kako saznajemo, pojačali i pritisci iz samog vrha crnogorskog sporta da se “stara garda” ponovo vrati u nacionalni tim, iako je nakon debakla na Igrama u Riju, Adžić dobio podršku da krene u podmlađivanje ekipe, oslanjajući se na igračice, koje su i sadašnjost i budućnost crnogorskog rukometa…

Sve će biti mnogo jasnije, a i istina će izaći na videlo, možda već u ponedjeljak, kada bi reprezentacija trebalo da se okupi u Podgorici, i počne da se sprema za nastup na šampionatu u Nemačkoj.

IZVOR VIJESTI CG

You might also like