Ivan Petkovic tvorac uspeha Dinama iz Panceva!

Posle uspešne karijere mladi stručnjak Ivan Petković se sa terena povukao i okrenuo ka trenerskom zanatu.

Polako, sa stilom, usavršavao se, doškolovao, a zatim prionuo na posao. On je jedan od retkih koji pozlati sve čega se dohvati.

Vodio je Jedinstvo iz Kačareva, devojke Pančeva, pa Dinamo. Postavio je standarde gde god je „činodejstvovao“, a šteta što oni koji su dolazili kasnije, nisu radili po njegovim „kanonima“, jer, imali bi, kao što on ima, rezultate.

Za kratko vreme ste prešli put od Super B lige do elite, a to i jeste početak uspeha?

– Tačno tako. Imao sam u timu deset momaka, ne starijih od dvadesetak godina, a samo je Branko Radanović, svojim autoritetom i igračkim umećem dopunio tu mladost na terenu. Bila je to ozbiljna sezona, s mnogo uspeha, a baš je Radanović, u poslednja dva susreta, kad je trebalo završiti posao, dao ono najbolje, a mi smo se vratili tamo gde nam je i mesto, među najbolje srpske timove.

U Super ligi se dogodilo nešto potpuno neočekivano. Dinamo se na kraju sezone našao na drugom mestu, a malo ko je verovao u to?

– Šta je tu interesantno. Dobro smo uradili prelazni rok, doveli Žujovića, Ivoševića, Distola i golmana Radulovića, a pristanak Radanovića da nastavi s igrom bio je ključni momenat u konstruisanju tima, jer, ostatak ekipe činila su ista ona deca koja su prošla u viši rang. Nije da nisam brinuo kako će oni reagovati pod pritiskom, u eliti, da li mogu da izdrže kontinuitet dobrih igara i pobeda, ali pokazali su da su dorasli i tim izazovima. Pokazali su karakter i volju da napreduju.

Često ističete saradnike, igrače stavljate uvek na prvo mesto, a ne zaboravljate ni klupske čelnike?

– Ništa se u životu ne dešava slučajno. Ovaj proces traje osam godina i nije Ivan Petković samo zaslužan za ovaj veliki uspeh. Drago mi je i zbog Saše Pavlova koji je klub preuzeo, maltene, pred gašenjem, ali upornim radom, dobrim rukovođenjem, došli smo do toga da je RK Dinamo drugi po vrednosti u Srbiji. Sve se isplatilo, a verovanje u ono što radite uvek donese uspeh – zaključio je Petković.

IZVOR SPORTSKI ZURNAL

You might also like