Gudmundur Gudmundsson o danskom iskustvu: Bilo je čudno, ali se sećam samo pozitivnih stvari

Selektor Danske  Gudmundur Gudmundsson govori  o svom iskustvu u radu sa timom koji je osvojio olimpijsku zlatnu medalju u Riu tokom svog mandata.

Iskusni trener iz Islanda, koji je još jednom preuzeo poziciju glavnog trenera matične reprezentacije, bio je zainteresovan za produženje ugovora sa danskim timom nakon velikog uspeha u rukometu, ali …

– Naravno, bio sam zainteresovan za produzenje i otvoren razgovor, jer smo osvojili Olimpijsko zlato nakon što smo izgradili tim više od dve godine. Mislio sam da je to dobro za mene i za tim. Ali  video sam  da DHF nije zainteresovan, pa sam se odlučio zaustaviti. Bilo je čudno. Ali, nakon Olimpijade bilo je više stvari. Skoro je nemoguće opisati kako je to bilo kada osvojite nesto veliko i samo tri dana da se radujetei nakon toga svi rade na ponistenju istog. Bilo je sramota.

Teško mi je bilo shvatiti. Ali ne razmišljam previše o tome danas. Gledam pozitivno. Dobili smo Olimpijsko zlato. Ja sam postavljen za Viteza Danneborga, veoma sam ponosan na svoje vreme i mogu reći da sam učinio sve za Dansku i bio sam vrlo profesionalan. Ne mogu da idem i razmišljam o nečemu što nisam u potpunosti razumeo. Kada pogledam Dansku i moje vreme ovde, fokusiram se na pozitivno. To je bilo kul iskustvo. Ne tražim nikoga, ni DHF ne Ulrik Vilbeka. To je istina,  Još od Olimpijade nisam se čuo sa Ulrikom. Dakle, nisam razgovarao s njim. Napisao je jedan tekst sa informacijama koje je rekao. To je to. Nisam razgovarao sa Per Bertelsenom još od Olimpijade. Malo je čudno, moram da kažem. Ali morate da ih pitate – rekao je Gudmundsson, koji je završio dansku priču sa eliminacijom u osmini finala Svetskog prvenstva za muškarce 2017. godine u Francuskoj protiv Mađarske.

You might also like