Dragan Djukic: Necemo ustuknuti nikome, ma kako se zvao protivnik!

Iskusni srpski strucnjak Dragan Djukic, priveo je uspesno 2017. godinu. Sa Makabijem je osvojio Izraelski KUP, Vicesampioni Izraela i ucesnici grupne faze EHF KUP-a. Sa Crnogorskom reprezentacijom je ostvario veliki uspeh jel niko nije verovao, plasirao se na Evropsko Prvenstvo u Hrvatskoj dok je sa novim klubom Ordohei iz Rumunije na polusezoni deli 2. mesto.

1. Zavrsena je polusezona, kako ste zadovoljni dosadasnjim rezultatima i planovi za dalje?

– Obzirom da smo u ekipi imali devet novih igraca, kao i da je promenjen kompletni strucni stab, mora se biti zadovoljan ostvarenim rezultatima (deoba drugog i treceg mesta), mada znate i sami – uvek se moze i bolje! Ambicije kluba koji predvodim su da se u ovoj sezoni preskocimo taj prvi stepenik (1/4 finale play offa), koji je u poslednje tri sezone bio nepremostiv i izadjemo u Evropu u narednoj sezoni. Ipak, to nece biti bas tako jednostavno jer je rumunska liga u ovoj sezoni takmicenje vrlo izjednacenih timova sa velikim brojem inostranih igraca i velikim ulaganjima i bice vrlo zanimljivo do samog kraja.

2. Predstoji Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj. Kakav je plan priprema i koja su ocekivanja u tom periodu?

– Jedno veliko takmicenje je na vratima i vecina selekcija je vec krenulo sa pripremama. Ambicije timova i ocekivanja ljubitelja rukometa iz zemalja odakle dolaze su visoka, i mogli bih ovde da se svi podsetimo sjajne misli Dzulijusa Irvinga – popularnog Dr. Dzeja, jednog od najvecih NBA igraca svih vremena: “Da bi postali veliki morate da pobedite utakmice koje nije trebalo da pobedite”. Receno na drugaciji nacin, velika takmicenja stvaraju velike timove, a velike utakmice stvaraju velike igrace…

Nase zavrsne pripreme krecu 2. Januara, i vec 3-eg odlazimo u Hrvatsku gde nas ocekuje prijateljska utakmica sa domacinom. Bice to odlicna prilika da tim oseti atmosferu velikog takmicenja pre njegovog zvanicnog pocetka, nakon koje sledi zavrsna “glazura” u Podgorici te odlazak za Zagreb 11-tog Januara.

3. Vasa ocekivanja na predstojecem Evropskom sampionatu sa Crnom Gorom?

– Realnost je da smo autdsajderi u nasoj grupi, Nemacka je zvanicni prvak Evrope, Slovenija osvajac bronzane medalje sa proslogodisnjeg prvenstva sveta u Francuskoj, a Makedonija superiskusna, kvalitetna i imace znacajnu podrsku… ali da smo se bazirali na realnostima nas ne bi bi bilo na prvenstvu Evrope! Jedno je sigurno, Crna Gora se kroz kvalifikacije predstavila kao tim sposoban da se nosi sa svakim rivalom, i dolazi u Hrvatsku da pokaze da to nije bila slucajnost, i nece ustuknuti nikome, ma kako se zvao protivnik. Prolazak u drugi krug do sada je uvek predstavljao “nemogucu misiju” ali sve dok postoji sansa postoji i nada!

4. Uopsteno o Evropskom prvenstvu, favoriti, iznenadjenja?

– Licice na frazu koju cujemo pred svako veliko takmicenje da ce biti: “najneizvesnije do sada”, ali ako malo bolje pogledamo listu ucesnika, bice jasno da gotovo da nema slabog tima. “Uobicajenim” favoritima: Danskoj, Spaniji, Francuskoj i domacinu Hrvatskoj, svakako moramo dodati i superjake Norvezane, nadolazecu Svedsku, odlicnu Sloveniju pa uz vazece prvake Evrope Nemce dodjosmo do 50% ucesnika!

Dodamo li tu ekipe koje mogu da iznenade iz “senke” poput Madjarske sa Vranjesom, Makedonije sa Gonzalesom, sve bolje Ceske sa Kubesom i Filipom na klupi i uvek nepredvidivih timova kakvi su Srbija i Island, doci cemo do zakljucka da nas ceka zaista zanimljivo prvenstvo.

5. Poruka svim kolegama za predstojece praznike?

Da je najvaznije da sacuvaju sebe same, jer rukometu vise nego ikada treba inicijative, svezih ideja, novih lica. Da barem delic vremena u kojem brinu za svoje timove posvete sebi, sopstvenom usavrsavanju, zdravlju i svojim najblizima bez cije pomoci nikada ne bi uspeli. Srecni praznici i puno uspeha!

You might also like